fbpx

Sinterklaas in Amsterdam

Wanneer Sinterklaas weer bijna in het land is staat Amsterdam helemaal in het teken van deze feestdag. Kom in november naar de sinterklaas intocht of bezoek Amsterdam om de sinterklaas inkopen te shoppen. Kom je met de auto? Parkeer voordelig bij Parking Centrum Oosterdok. Je reserveert al een parkeerplek vanaf 10.

Intocht Sinterklaas in Amsterdam

Hij komt, hij komt, de lieve goede sint. De intocht van Sinterklaas is elk jaar een enorm spektakel in Amsterdam. Jaarlijks bezoeken ca. 400.000 kinderen de intocht die allemaal Sinterklaas en zijn Pieten willen ontmoeten. En natuurlijk neemt de goedheiligman ook een hoop snoepgoed en cadeautjes mee. Komen jullie ook naar de sinterklaas intocht in december? Bekijk hier de officiële website van Sinterklaas in Amsterdam en vind het programma van dit jaar. 

Sinterklaas intocht in Amsterdam

Tijdens de sinterklaas intocht varen er honderden boten door de grachten, samen met de enorme stoomboot van de Sint natuurlijk. Ook op het land wordt het feest goed gevierd! Er rijden prachtige praalwagens door de straten van Amsterdam en lopen er overal pieten rond.

Inkopen Sinterklaas in Amsterdam

Amsterdam is een populaire winkelstad met grote winkelketens en kleine boetiekjes. Je vindt er voor ieder wat wils en ook Sinterklaas koopt zijn cadeau’s natuurlijk het liefst in het centrum van de stad, want daar zijn de allerleukste winkelstraten.

Het bekendste warenhuis van Nederland, de Bijenkorf is de ideale plek om al uw sinterklaas inkopen te winkelen. Niet alleen vind je er een groot aanbod aan kleding, schoenen, accessoires, elektronica, boeken, beauty en alles voor in uw woning, ook waan je jezelf in een echte decemberdroom met feestelijke verlichting en sfeervolle decoratie.

Naast de Bijenkorf zijn er genoeg andere leuke plekken om te shoppen in het centrum van Amsterdam. Zo vind je in De 9 Straatjes ook een groot aanbod aan winkels om jouw sinterklaas inkopen te doen. De 9 Straatjes hebben niet alleen een leuk aanbod in winkels, het is ook nog eens en prachtige omgeving met schilderachtige straatjes, kunstzinnige gebouwen en sierlijke grachten.
Kijk hier voor nog meer leuke winkelstraten in Amsterdam-centrum.

Parkeren in Amsterdam tijdens Sinterklaas

Parking Centrum is de goedkoopste en grootste parkeergarage in de binnenstad van Amsterdam. Je parkeert direct naast Amsterdam Centraal en wanneer je online een parkeerplek reserveert parkeer je de hele dag al vanaf 10. Parking Centrum Oosterdok ligt op loopafstand van alle belangrijke winkelstraten in het centrum van Amsterdam. De Bijenkorf, de Kalverstraat, de 9 straatjes, de Haarlemmerstraat en de oude binnenstad.