fbpx

Winter in Hortus Botanicus Amsterdam

Tijdens deze donkere dagen kunnen we wel wat gezelligheid gebruiken. De Hortus Botanicus in Amsterdam is de perfecte plek om je helemaal onder te dompelen in de winterse wonderwereld. Bezoek de Hortus en parkeer in de buurt bij Parking Centrum Oosterdok. Reserveer je parkeerplek van tevoren en betaal vanaf € 10,- per dag.

winterwandeling door hortus

Geniet van een winterwandeling door de met lichtjes versierde tuin, kom je opwarmen bij het kampvuur met een kopje warme choco of glühwein of doe mee een van de workshops en rondleidingen in kleine groepjes. Het kan allemaal tijdens de ‘Winter Hortus’ van 22 december t/m zondag 9 januari, de botanische tuin is dan dagelijks geopend tot 17.00 uur (m.u.v. 25 dec en 1 januari). Boek jouw tickets voor de Hortus hier.

De-Hortus-in-Amsterdam-in-de-avond

Hortus botanicus

De Hortus Botanicus Amsterdam is een botanische tuin in de Plantagebuurt. De tuin is ongeveer 1,2 ha groot en deze bevat meer dan zesduizend tropische en inheemse bomen en planten. Hortus Botanicus Amsterdam werd in 1638 door het Amsterdamse stadsbestuur opgericht als ‘Hortus Medicus’, een plek waar artsen en apothekers opgeleid werden. In de tuin zijn dan ook geneeskrachtig planten te vinden. Daarnaast zijn er ook verschillende kassen, een vijver, kruidentuin en een vlinderkas. Een van de meeste bijzondere planten is de Victoria waterlelie. Deze maakt prachtige bloemen, die opengaan tijdens de schemering en slechts twee nachten bloeien.

Kas-in-Hortus-Botanicus-in-Amsterdam

Parkeren bij Hortus Botanicus

Ga jij een bezoekje brengen aan de Hortus Botanicus? Kom met de auto en parkeer bij Parking Centrum Oosterdok parkeren. Onze parking ligt pal naast Amsterdam Centraal Station en is daarmee een ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan Amsterdam. Wij zijn ook de goedkoopste parkeergelegenheid in het centrum van de stad. Een dagkaart reserveren is de goedkoopste optie. Je parkeert vanaf € 10,- per dag, op loopafstand van populaire locaties en activiteiten. De parkeertarieven van Parking Centrum.