fbpx

Chinatown is helemaal niet de juiste benaming van deze prachtige iconische buurt.

Er is namelijk nog wel veel meer te vinden, zoals de Thaise, Indonesische en Maleisische winkels, bedrijven en restaurants. Hoewel de Zeedijk nu een leuke buurt is, was de rond 1970 verpauperde buurt berucht om de extreme hoeveelheid drugshandel. Een dagkaart reserveren is de goedkoopste optie. Je parkeert vanaf € 10 per dag, op loopafstand van populaire locaties en activiteiten.

Parkeren bij ChinaTown

Kom je een dagje naar Amsterdam? Parkeer zonder te reserveren voor maximaal € 45. Dit maakt Parking Centrum Oosterdok goedkoper dan parkeren op straat en andere parkeergarages in het centrum. Met een ideale locatie, naast het Centraal Station, loop je snel het centrum van Amsterdam in.

Chinatown

De Chinatown van Amsterdam ontstond in 1911 en is daarmee de oudste Chinese wijk van het Europese vasteland. Yong Sau Dun was in 1959 de eerste Chinese ondernemer die zich, met zijn nog altijd bestaande toko Dun Yong, op de zeedijk vestigde. Nieuwjaarsdag en Chinees nieuwjaar wordt in deze buurt jaarlijks gevierd met de drakendans, leeuwendans en knalvuurwerk.