fbpx

Parkeren in de buurt van Het Entrepotdok

Parkeer je auto bij Parking Centrum Oosterdok. Een dagkaart reserveren is de goedkoopste optie. Je parkeert vanaf € 10 per dag, op loopafstand van populaire locaties en activiteiten.

Breng jij een bezoek aan het Entrepotdok in Amsterdam?

Ga jij een kijkje nemen bij het Entrepotdok? Parkeer in de buurt bij Parking Centrum Oosterdok. Onze parking ligt vlakbij het Amsterdam Centraal Station. Parkeer zonder reserveren voor een vast laag tarief in hartje Amsterdam. Je betaalt maximaal € 45.

Het Entrepotdok

Het Entrepotdok is een gracht met een complex pakhuizen met dezelfde naam in Amsterdam. Het ligt tussen het Kadijksplein en de Sarphatistraat, evenwijdig aan de Hoogte en Laagte Kadijk en de Plantagekade en dierentuin Artis. Het is het grootste bewoonde pakhuizencomplex van Amsterdam. Halverwege wordt het Entrepotdok doorsneden door de Entrepotdoksluis. Iets verder naar het oosten ligt de “Geschutswerf”. De Nijlpaardenbrug (brug nr. 1907; ophaalbrug voor fiets- en voetverkeer uit 1987) verbindt het Entrepotdok in zuidelijke richting met de Plantage Kerklaan en de Plantage Doklaan. De oudste pakhuizen van het complex zijn na 1708 gebouwd. Bij de Entrepotdok kan je ook lekker uit eten.