fbpx

Reserveren bij Parking Centrum Oosterdok

Vlakbij het Leidseplein ligt het DeLaMar Theater. Breng je een bezoek aan het theater en zoek je een parkeerplek? Parkeer dan bij Parking Centrum Oosterdok, vanaf onze parking ben je in 23 minuten met het ov bij het theater. Een dagkaart reserveren is de goedkoopste optie. Je parkeert vanaf €10,- per dag, op loopafstand van populaire locaties en activiteiten.

Parkeren bij het DeLaMar Theater

Parking Centrum Oosterdok is een ideale parkeeroptie wanneer je een dagje naar Amsterdam gaat en een bezoek brengt aan het theater. Onze parking ligt naast Amsterdam Centraal Station, vanaf hier reis je makkelijk verder met het openbaar vervoer naar je eindbestemming. Bij Parking Centrum Oosterdok parkeer je zonder reservering voor maximaal €45.

 

De geschiedenis van het DeLaMar Theater

Al sinds 1887 staat het prachtige gebouw van het DeLaMar Theater in het centrum van Amsterdam. Het historische pand werd gebouwd om de Spieghelschool in te huisvesten. Helaas gingen deze plannen niet door en werd het theater als pakhuis gebruikt. Tijdens de Tweede Wereldoorlog diende het pand als opbergplaats. Na de oorlog is Theater DeLaMar gekocht door architect Piet Grossouw. Er waren plannen om in het gebouw een klein theater te beginnen en zo ontstond het uiteindelijke Theater DeLaMar. Door geldproblemen heeft Grossouw het theater moeten opgeven en kwam het in 1953 in handen van Wim Sonneveld. In december 2005 sloot het theater een tijdje zijn deuren en is het, samen met de aangrenzende bioscoop Calypso, omgebouwd tot het theatercomplex wat je vandaag de dag kan bezoeken.