fbpx

Halloween in Amsterdam 2018

Amsterdam is de beste plek om Halloween te vieren. De hele stad verandert in een bloedstollende toplocatie vol spookachtige diners, horrorfilmmarathons en angstaanjagende gekostumeerde feesten. De activiteiten vind je verspreid door de hele stad. Op zoek naar een goede plek om in het centrum te parkeren? Parking Centrum Oosterdok ligt naast het Centraal Station, op loopafstand van veel Halloween-uitjes.

The Amsterdam Dungeon

The Amsterdam Dungeon is een van de griezeligste attracties van Amsterdam. Bij bezoek aan de dungeon ga je op een tour door kerkers terwijl acteurs en special effects de tocht veranderen in een spannende show. Naast de tour organiseert The Amsterdam Dungeon dit jaar voor het eerst ook een Halloweenfeest. Ben je niet bang voor onverwachte situaties en spooky acteurs? Kom dan op 25 en 26 oktober naar het feest met een tour, afterparty, hapjes, creepy drankjes, muziek en geweldig decor.

Meer informatie en tickets.

Cinemagie: Halloween griezelspecial in Geelvinck Pianola Museum

Op 31 oktober is er in het Geelvinck Pianola Museum een speciale griezeleditie. Filmconcertpianist Yvo Verschoor zorgt voor de muzikale begeleiding bij de mooiste scenes uit Nosferatu, Phantom of the Opera en beelden van George Melies. Naast deze klassiekers hoor je ook de zenuwslopende en onspeelbare muziek van o.a. Igor Stravinsky die op pianorollen ten gehore gebracht worden. Haal je griezeloutfit maar uit de kast en reserveer een plek voor deze unieke avond.

Meer informatie vind je hier.

Horrorfilms in Amsterdam

In Kriterion vind je van woensdag 24 t/m vrijdag 26 oktober de derde editie van filmfestival “Amsterdamned”. Het programma bestaat uit 11 films, waarvan de meeste niet in Nederland uitgebracht worden. Dit is dus mogelijk je enige kans om de horror-, fantasy- en sciencefictionfilms op het grote scherm te zien. De openingsfilm is Rigor Mortis uit 1981 van Dick Maas. De regisseur zal samen met enkele cast en crew leden, waaronder Olga Zuiderhoek en Wim T. Schippers, aanwezig zijn.

Tickets en info.

Leukste gekostumeerde Halloweenfeesten in Amsterdam

Haal je engste outfit maar uit de kast, want in heel Amsterdam zijn eind oktober weer veel Halloween shows te vinden. Een aantal aanraders zijn: Halloween Party op 26 oktober in de Melkweg. 27 oktober is HalloQueen in Club NYX, een van de favoriete LGBTQ-feestjes in Amsterdam-Centrum. En op 28 oktober vind je spectaculair decor, geweldige dj’s en spannende entertainment in Akhnaton tijdens Obscene Halloween.

Een overzicht van alle Halloweenfeesten vind je hier.

Goedkoop parkeren in het centrum van Amsterdam

Kom je met de auto naar een van deze Halloween-evenementen? Parkeer dan voordelig en centraal bij Parking Centrum Oosterdok. Onze parkeergelegenheid ligt op het Oosterdokseiland en is de goedkoopste in het centrum van de stad. Bovengenoemde locaties zijn prima te voet te bereiken, maar ook het OV vertrekt om de hoek. Je betaalt voor een hele dag parkeren slechts € 45. Reserveren is niet nodig, want er is altijd wel een plekje te vinden.

Blijf op de hoogte van de leukste activiteiten in Amsterdam en volg onze Facebookpagina.

Door werkzaamheden is er momenteel een andere aanrijroute. Lees hier verder voor meer informatie.