fbpx

Amsterdam Light Festival 2018

Amsterdam Light Festival is een van de mooiste lichtfestivals van het land terug in Amsterdam. Vanaf 29 november 2018 t/m 20 januari 2019 zijn er weer prachtige kunstwerken te zien op en rond het water. Zoek je een plek om in de buurt voordelig te parkeren? Parking Centrum Oosterdok is de goedkoopste parking in het centrum van de stad.

Lichtfestival in Amsterdam

53 avonden lichten kunstwerken door heel Amsterdam de stad op. Het thema dit jaar is: “The Medium is the Message”. Het is een beroemde uitspraak van de 20e Eeuwse Canadese wetenschapper en filosoof Marshall McLahun. 600 kunstenaars van over de hele wereld zijn met dit concept aan de slag gegaan en uiteindelijk zijn er 30 kunstwerken geselecteerd. Op allerlei plekken in het centrum van de stad zijn de mooiste lichtsculpturen te bewonderen. Je kunt zelf je weg vinden of een van de twee routes wandelen die het festival voor je heeft gemaakt. Ook is er, net als voorgaande jaren, een speciale rondvaart over de Amsterdamse grachten die georganiseerd wordt vanuit het Amsterdam Light Festival. Daarnaast zijn er ook rederijen die avondrondvaarten aanbieden langs de kunstwerken op en aan het water. Blijf je aan wal en wil je iets bijzonders maken van de wandelroute? Kies dan voor een gepersonaliseerde wandeling onder begeleiding van een gids. Je kunt dit boeken via de website van Amsterdam Light Festival.

Meer weten over Amsterdam Light Festival? Lees dan hier verder.

Parkeren dichtbij Amsterdam Light Festival

Veel mensen denken dat parkeren in het centrum van Amsterdam duur en ingewikkeld is, maar dit is niet het geval wanneer je parkeert bij Parking Centrum Oosterdok. Onze grote parkeergelegenheid ligt naast het Centraal Station. Je wandelt vanaf hier in slechts enkele minuten naar de binnenstad en de start van de routes langs de lichtkunstwerken. Ook de rondvaarten vertrekken om de hoek. Naast ideaal gelegen is Parking Centrum Oosterdok ook goedkoop. Maak van je bezoek aan Amsterdam Light Festival een gezellig dagje uit en parkeer de hele dag voor slechts € 45. Ga je pas na het eten naar Amsterdam Light Festival? Rij dan de parking binnen na 21:00 uur en betaal de ongekend lage prijs van € 6.

Meer informatie over onze parkeertarieven vind je hier.

En wil je op de hoogte blijven van activiteiten en festivals in Amsterdam? Volg Parking Centrum Oosterdok op Facebook of Twitter.