fbpx

Bereikbaarheid Uitmarkt 2018 in Amsterdam

Een van de grootste culturele evenementen van Nederland is terug: de Uitmarkt! Van 24 t/m 26 augustus trap je het nieuwe culturele seizoen af met optredens, een boekenmarkt, de Uitmarkt Junior en nog veel meer. Het festival vindt ook dit jaar weer rond het Oosterdok en het Marineterrein Amsterdam plaats, op een kleine 10 minuten lopen van Parking Centrum Oosterdok. Parkeer je auto bij ons tegen het laagste tarief in de binnenstad van Amsterdam en sta in een mum van tijd tussen de gezellige drukte.

Aftrap van het culturele seizoen in Amsterdam

Met maar liefst 27 podia en meer dan 300 optredens is de Uitmarkt ook dit jaar niet te missen! Je krijgt tijdens dit gratis festival een voorproefje van het culturele aanbod van 2018-2019 en bezoekt er verschillende theatervoorstellingen, muziekoptredens, lezingen en nog veel meer. Ook voor de kinderen is er genoeg te beleven met het Uitmarkt Junior programma. Tijdens het festival krijg je overigens ook gratis toegang tot Het Scheepvaartmuseum, NEMO Science Center en ARCAM.

Gevestigde namen en opkomend talent op de Uitmarkt 2018

Op de Uitmarkt maak je kennis met nieuw werk van gevestigde kunstenaars en van verrassende nieuwkomers. Naast shows van grote namen als New Cool Collective en Guus Meeuwis zijn er ook ontzettend veel kleinere voorstellingen. Bezoek bijvoorbeeld de preview van de avondshow “Wakker” van cabaratier Edson da Graça in het OBA Theater of ga naar een jazz-optreden van Wouter Hamel op het I amsterdam podium. Een andere aanrader is het interview met Jan Wolkers-biograaf Onno Blom. Hij zal dan vertellen over zijn nieuwste boek Amstelglorie én, uiteraard, over Wolkers zelf.

Op zondag 26 augustus wordt het festival afgesloten met de legendarische Musical Sing-a-Long. Je zingt dan mee met liedjes uit onder andere The Lion King, Mama Mia en Annie MG. Doe jij mee?

Weet je nog niet waar je allemaal heen wilt? Bekijk hier het volledige programma van de Uitmarkt 2018!

Uitmarkt Junior voor de kinderen

Speciaal voor de kinderen is er de Uitmarkt Junior. Dit is een interactief programma waar zelfs de allerkleinsten met verschillende workshops en ontdekkingstochten mee kunnen doen. Ze leren bijvoorbeeld dansen van professionals, kijken Cinekid films in het NEMO Science Center of worden opgeleid tot echte museumgidsen.

Voor alle kinderactiviteiten kijk je hier.

Goedkoop parkeren tijdens de Uitmarkt 2018

Bezoek je dit jaar de Uitmarkt? Parkeer je auto bij Parking Centrum Oosterdok om de hoek van de leukste optredens en activiteiten. Bij ons parkeer je voordelig in de binnenstad van Amsterdam en betaal je een dagtarief van slechts € 45. Wil je weten wat je precies zult moeten afrekenen? Bereken je parkeertarief eenvoudig online.