fbpx

Bevrijdingsdag in Amsterdam

Op 5 mei is het Bevrijdingsdag, een dag waarop we met z’n alle onze vrijheid vieren. Jaarlijks vinden er bijzondere activiteiten plaats in Amsterdam. Zowel in de avond als overdag zijn er festiviteiten om samen te eten, te drinken, te lachen en te dansen, en vooral onze bevrijding te vieren. Wij geven je hier graag een aantal tips.

In de avond: Concert op de Amstel

De jaarlijkse afsluiter van 5 mei is het Concert op de Amstel, en staat dit jaar onder leiding van het Metropole Orkest. Een gigantisch drijvend podium zorgt voor een waar spektakel.

Via uitgang C van onze parkeergarage wandel je binnen een paar minuten het centrum van Amsterdam in!

Overdag en in de avond: Vrij op ’t IJ

Vaar jij mee op de feestboot van het Vrij op ’t IJ festival? Twee zalen, waarvan de ene techno en de andere R&B draait, terwijl je rondvaart? Het duurt van 14:00 tot 23:00, en mocht het nou lekker weer zijn dan is er ook nog de mogelijkheid om op het dek te staan dansen!

Pier 14 op de Ruyterkade ligt maar op 10 minuten loopafstand van Parking Centrum Oosterdok!

Overdag: Vrijheidsmaaltijden

Een jaarlijks terugkerend fenomeen is ‘Vrijheidsmaaltijden’, een evenement waarbij alle Amsterdammers worden uitgenodigd om aan tafel te komen zitten in parken, huiskamers , theaterzalen en allerlei deelnemende musea. Meld je aan en ga bij elkaar aan tafel zitten!

Meer informatie Vrijheidsmaaltijden.

Parkeren bij Parking Centrum Oosterdok

Op 5 mei geldt het vakantietarief, wat inhoudt dat er aanpassingen zijn in de tarieven:

Tussen 06:00 en 21:00 uur betaalt u voor de eerste 5 uur parkeren € 1,50 per 12 minuten.
Tussen 21:00 en 06:00 uur betaalt u 1,50 per 12 minuten, ongeacht hoe laat u binnenrijdt!
Tijdens de vakantieperiode zal na 5 uur (tot 24 uur parkeren) het parkeertarief automatisch terugvallen naar een vast bedrag van €20, in plaats van de gebruikelijke prijs van € 45. Na elke 24 uur parkeren wordt deze cyclus herhaald.

Meer informatie over de tarieven tijdens de (school)vakanties