fbpx

Breng een bezoek aan het Begijnhof Amsterdam

Dagje Amsterdam? Breng dan een bezoek aan het Begijnhof. Hier heerst rust en stilte in het verder bruisende en drukke centrum van de stad. Bekijk de prachtige kerk, kapel en oude huisjes, en geniet van de sereniteit. Kom je met de auto naar Amsterdam? Parkeer dan voordelig bij Parking Centrum Oosterdok, de goedkoopste parkeergelegenheid in de binnenstad.

Begijnhof Amsterdam

Het Begijnhof is een oase van rust waar je makkelijk aan voorbij loopt. Dit hofje heeft namelijk een bijna verborgen ingang aan het Spui. Het hofje werd door de Begijnen gebouwd in de middeleeuwen en behoorde toen al tot de stadskern. Ondanks de grote hoeveelheid toeristen is de stad, waakt het Begijnhof er streng voor dat de rust hier bewaard wordt. In het hofje zelf kijk je je ogen uit. Hier staan typische Amsterdamse panden met authentieke gevels uit de 18de en 19de eeuw. Ook de kerk is zeker een bezoek waard.

Meer weten over de Begijnhof? Bekijk hier de officiële website.

Parkeren vlakbij het Begijnhof in Amsterdam-Centrum

Parkeer bij Parking Centrum Oosterdok, de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan het centrum van Amsterdam. Vanaf de parking ben je namelijk binnen enkele minuten lopen in hartje Amsterdam. Je bereikt Parking Centrum Oosterdok makkelijk vanaf de snelwegen rondom de stad. Volg hiervoor de borden ‘Parking Centrum Oosterdok’ vanaf de A10. Meer lezen over onze bereikbaarheid? Lees hier verder.

Maak je er een weekendje Amsterdam van en wil je je niet scheel betalen aan parkeerkosten? Na uur lang parkeren (€ 7,50 per uur), tot uur lang, betaal je een vast tarief van slechts € . In de parking is uur per dag iemand aanwezig om toezicht te houden op de meer dan 1300 beschikbare parkeerplaatsen.

Wil je liever vooraf de kosten berekenen? Ook dat kan. Gebruik hiervoor onze online calculator.
Meer informatie over onze voordelige parkeertarieven vind je hier.