fbpx

Bezoek Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam

Op het Kattenburgerplein, vlakbij het Centraal Station van Amsterdam ligt het Scheepvaartmuseum. Een echte aanrader voor een leuk uitje in onze hoofdstad. Kom je met de auto naar Amsterdam? Parkeer dan voordelig bij Parking Centrum Oosterdok, op loopafstand van het museum.

De collectie en tentoonstellingen in het scheepvaartmuseum

De collectie van Het Scheepvaartmuseum is één van de grootste en meest vooraanstaande maritieme collecties ter wereld. Het bevat schilderijen, scheepsmodelen, navigatie-instrumenten en wereldkaarten. In het museum ontdek je 500 jaar Nederlandse maritieme geschiedenis en ervaar je hoe deze sterk verbonden is met de samenleving van vandaag en de toekomst. Naast de vaste collecties zijn er ook tentoonstellingen over Amsterdam Havenstad, het verhaal van de walvis en I love Banda – Isabelle Boon.

De Amsterdamse haven

De haven van Amsterdam en de stad zijn nauw verbonden en kunnen niet bestaan zonder elkaar, deze band is eeuwenoud. Deze tentoonstelling laat de relatie tussen de haven en de stad zien. Vanaf het moment dat een dam in de Amstel werd aangelegd tot in de toekomst. Het Scheepvaartmuseum neemt je mee in het verleden, heden en de toekomst aan de hand van verschillende objecten en verhalen.

het verhaal van de walvis

Deze tentoonstelling laat je zien hoe we door de eeuwen heen hebben gekeken naar de walvis. Je leert over de walvisjacht en hoe deze de walvis tot een bedreigde diersoort heeft gemaakt. Deze interactieve tentoonstelling vind je in de westvleugel van het museum en is het hele jaar te bezoeken.

i love banda – isabelle boon

De Banda-eilanden (Molukken, Indonesië) zijn onlosmakelijk verbonden met de maritieme geschiedenis van Nederland. Vanuit de vraag hoe het bewogen verleden doorwerkt naar het heden en de toekomst, fotografeerde Isabelle Boon de jongeren van de eilanden. De tentoonstelling I love Banda is een beeldverslag over identiteit en het universele van jong zijn tegen de achtergrond van een gedeeld verleden. Bekijk de foto’s van Isabelle nog t/m 7 november 2021.

openingstijden en prijzen

Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam is geopend van dinsdag tot en met zondag, van 10.00 – 17.00 uur. Kinderen t/m 3 jaar zijn gratis, net als Museumkaart-, Stadspas- en Amsterdam City Cardhouders. Kinderen van 4 t/m 17 jaar betalen je € 8,- en vanaf 18 jaar betaal je € 16,50. Studenten en bezoekers met een CJP Cultuurkaart hebben korting, zij betalen € 8,-. Bezoek het Scheepvaartmuseum en neem ook een kijkje bij de andere tentoonstellingen.

Parkeren bij het scheepvaartmuseum

Ga je naar het Scheepvaartmuseum? Parkeer dan in de buurt bij Parking Centrum Oosterdok. Reserveer vooraf en betaal vanaf € 5,- per dag. Meer informatie over onze parkeertarieven.