fbpx

Cinekid Amsterdam 2019

Elke herfstvakantie organiseert Cinekid een film-, tv- en mediafestival speciaal voor kinderen van 2 tot 14 jaar. Elk jaar selecteert de organisatie unieke en educatieve mediaproducties om hiermee het wereldbeeld van de jeugd te vergroten. Het festival wordt georganiseerd in meerdere steden in Nederland. In Amsterdam vindt het Cinekid festival plaats in de Westergasfabriek. Reserveer alvast een parkeerplek en parkeer de hele dag vanaf € 5,-.

Cinekid in Amsterdam

Cinekid 2019 start officieel op maandag 19 oktober, maar vanaf 12 oktober vinden de eerste activiteiten van het festival plaats. Het is het grootste kinderfestival ter wereld en trekt landelijk tienduizenden bezoekers. Het evenement wordt gehouden op 40 locaties in Nederland en trekt alleen al in Amsterdam ruim 40.000 bezoekers per jaar. Het programma staat vol met films, televisieproducties, workshops en andere activiteiten. Bekijk hier het programma.

Onderwijs en educatie

Cinekid is een niet alleen heel erg leuk, maar ook erg educatief. De media-educatieprojecten van Cinekid zijn gericht op kinderen in het primair onderwijs. Er wordt elk jaar een speciaal scholenprogramma georganiseerd. In 2018 waren er ruim 18.000 leerlingen vanuit heel Nederland die een bezoek brachten aan Cinekid.

Voor 2019 staan er ook weer leuke educatieve projecten op de planning. Zo kunnen kinderen bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het MediaLab. Dit is de grootste digitale speeltuin in het kader van film. Kinderen kunnen zich hier creatief en actief onderdompelen in de mediawereld door middel van workshops, creatieve mediatechnieken en interactieve installaties. Ook leuk: kinderen vanaf zes jaar kunnen meedoen met een echte Escaperoom.

Het festival duurt een week en het programma is dagelijks van 10.00 uur tot 18.00 uur. Het bezoekadres is op de Pazzanistraat 37, in de Westergasfabriek.

Goedkoop parkeren bij Cinekid

Wees nu al verzekerd van een parkeerplek tijdens Cinekid 2019 en reserveer een plekje bij Parking Centrum Oosterdok. Als je van tevoren reserveert, parkeer je al vanaf 10 per dag! Parking Centrum Oosterdok ligt middenin het centrum van Amsterdam. Ligt de eindlocatie net niet op loopafstand? Het openbaar stopt voor de deur van de parking, zo ben je binnen een paar minuten op de gewenste locatie.