fbpx

De mooiste musea in Amsterdam

In Amsterdam vind je ontzettend veel verschillende soorten musea. Zo zijn er wereldbekende musea, zoals het Rijksmuseum en onderbekende kleine galeries met bijzondere werken. Iedere kunstliefhebber vindt in Amsterdam wel een tentoonstelling die bij hem past.

Tip: de mooiste musea vind je in Amsterdam.

Maar om te helpen in die enorme keuze aan verschillende musea, hebben wij er alvast een aantal op een rij gezet. Onze favorieten bevinden zich allemaal op loopafstand van onze parking. Vind je het toch te ver lopen, dan pak je ook eenvoudig het OV.

Het Anne-Frank Huis

Eén van de meest bekende musea van Amsterdam is het Anne Frank museum. Op deze bijzondere plek kun je zien hoe Anne en haar familie ondergedoken zaten in het achterhuis. Het museum maakt voor jong en oud inzichtelijk wat er in deze periode gebeurde. Kortom: een aanrader voor het hele gezin.
Meer informatie over het Anne Frank Huis.

Gassan Diamonds Amsterdam

Al 400 jaar staat Amsterdam bekend als de stad van de diamanten. Bij Van Gassan Diamonds kun je alles te weten komen over diamanten en de geschiedenis ervan. Er zijn gratis rondleidingen. Je kunt een bezoek aan Gassan Diamonds goed combineren met een bezoek aan de hermitage.
Meer informatie over Gassan Diamonds.

Rijksmuseum Amsterdam

Eén van de meest bekende musea in Amsterdam is het Rijksmuseum. In 2013 is het vernieuwde museum geopend. Het museum verbindt mensen, kunst en geschiedenis. Er zijn geregeld nieuwe en bekende tentoonstellingen. Er is altijd wel een interessante tentoonstelling.
Meer informatie over het Rijksmuseum Amsterdam.

House of Bols

In dit museum ontdek je alles over het oudste gedestilleerde merk: Lucas Bols. Het merk bestaat sinds 1575. Dit museum is eerder door de Lonely Planet tot nummer 1 attractie van Amsterdam benoemd. Kom het zelf beoordelen en ontdek de geuren en samen van likeur.
Meer informatie over House of Bols.

Madame Tussauds

Madame Tussauds is één van de meest bezochte attracties van Amsterdam. Je vindt hier wassen beelden van jouw helden. Ga op de foto met George Clooney, paradeer met Doutzen Kroes of zwaai naar de koning en koningin.
Meer informatie over Madame Tussauds.

Goedkoop parkeren in het centrum van Amsterdam

Met de auto naar Amsterdam is gemakkelijker dan je zou denken. Amsterdam staat bekend als één van de duurste parkeersteden, maar dat niet als je bij Parking Centrum Oosterdok parkeert. Je parkeert bij ons de hele dag voor slechts € 45. Nergens in het centrum parkeer je goedkoper. De ligging van de parking is ideaal, naast Amsterdam Centraal Station. Vanuit uitgang C loop je direct de binnenstad in.