fbpx

De musea zijn weer open!

Na een tijdje van sluiting, mogen we weer! De musea in Amsterdam en de rest van het land gaan weer open. Dat is fijn, want er staan een heleboel leuke tentoonstellingen op het programma. Wij vertellen je er meer over. Met de auto naar Amsterdam? Parkeer bij Parking Centrum Oosterdok. Een dagkaart reserveren is de goedkoopste optie. Je parkeert vanaf € 10,- per dag, op loopafstand van populaire locaties en activiteiten.

verwonder je in Stedelijk Museum

Bij Het Stedelijk Museum ontdek en beleef je moderne en hedendaagse kunst en vormgeving. Momenteel zijn er vijf tentoonstellingen te zien bij het museum. ‘Tomorrow is a different day‘ is een tentoonstelling met werken van internationale kunstenaars en vormgevers die medeverantwoordelijk zijn voor de veranderingen van vandaag en morgen. Bij de tentoonstelling ‘Now You See Me‘ zijn foto’s te bewonderen die gemaakt zijn door bewoners van vluchtelingenkamp Moria. Ook kan je het werk van Remy Jungerman van de afgelopen vijftien jaar bekijken. Prix de Rome 2021 is een tentoonstelling met nieuw werk van de genomineerde kunstenaars voor de Prix de Rome 2021: Mercedes Azpilicueta, Alexis Blake, Silvia Martes en Coralie Vogelaar. Tot slot worden zes tapijten ontrafeld in de tentoonstelling Let Textilles Talk. Kortom, genoeg te beleven in het Stedelijk Museum.

Stedelijk-museum-in-Amsterdam

bezoek bijzondere tentoonstellingen in Het Rijksmuseum

Het Rijksmuseum is een historisch museum waar altijd iets nieuws te ontdekken is. Het museum kijkt met de blik van nu naar de kunst van toen. Zo verzeker je jezelf steeds weer van een bijzonder bezoek. Momenteel zijn er drie tentoonstellingen te zien bij Het Rijksmuseum. Bij Revolusi worden ruim twintig persoonlijke verhalen verteld over hoe het ideaal van een vrij Indonesië vurig wordt nagejaagd. Vincent Mentzel (1945) behoort al jaren tot de beeldbepalende fotografen van Nederland. Hij gaf letterlijk het nieuws vorm als fotojournalist van NRC Handelsblad. In 2011 heeft Vincent Mentzel een ruime selectie uit zijn oeuvre overgedragen aan het Rijksmuseum, deze kan je nu zien in deze tentoonstelling.

Luchtfoto Rijksmuseum Amsterdam

leer over amsterdam haar relatie met water bij het scheepvaartmuseum

Ontdek en beleef vijfhonderd jaar maritieme geschiedenis in het Scheepvaartmuseum. Bij het museum heb je onder andere een tentoonstelling over Amsterdam Havenstad, hier leer je meer over de eeuwenoude relatie tussen water en Amsterdam. Aan de hand van verschillende objecten en verhalen, die zich op specifieke plekken in de haven en de stad hebben afgespeeld, word je meegenomen in het heden, verleden en toekomst van de verbintenis tussen de haven en de stad. Bekijk hieronder ook de mini documentaire over Het Scheepvaartmuseum.

LAAT JE INSPIREREN BIJ HET MOCO MUSEUM

Het Moco Museum is een museum met een breed scala aan inspirerende moderne, hedendaagse en straatkunst. In de collectie vind je bijvoorbeeld werk van Banksy, Keith Haring en Andy Warhol. Momenteel zijn er acht tentoonstelling te zien bij het Moco Museum. In de tentoonstelling Banksy Laugh Now, zie je vanzelfsprekend werken uit de collectie van Banksy. Breng ook een bezoek aan Studio Irma. Hier ontdek je de eindeloze kracht van kunst in Reflecting Forward. Meer informatie over de andere tentoonstellingen vind je hier.

Moco-museum-in-Amsterdam

LEREN OVER DATASPOREN BIJ NEMO

NEMO is het grootste wetenschapscentrum van Nederland. Het is een geweldig museum om naartoe te gaan met het hele gezin. Op vijf verdiepingen is van alles te ontdekken. NEMO heeft talloze tentoonstellingen op het gebied van wetenschap en technologie. De nieuwste tentoonstelling ‘Bits of You‘ gaat over hoe jij dagelijks datasporen achterlaat en hoe datasporen jouw leven beïnvloeden. Laat je onderdompelen in een draaikolk van data, ontdek hoe algoritmes werken en vang een glimp op van de data-toekomst. Boek nu snel je kaartje voor het NEMO op de website.

Het-dak-van-nemo-amsterdam

Goedkoop parkeren in Amsterdam

Kom je met de auto naar Amsterdam voor je museumbezoek? Parkeer deze dan centraal en voordelig bij Parking Centrum Oosterdok. Vanaf uur (tot aan uur) betaal je slechts € 45 voor een hele dag parkeren.  Reserveren is nog goedkoper. We hebben dagelijks 150 tickets beschikbaar tussen de € 5,- en € 25,- per dag.