fbpx

Duurzaam? Graag!

 

In een veranderende wereld is het belangrijk dat we allemaal bijdragen aan het gezond houden van de aarde. Van grote multinationals tot de maaltijd die je ’s avonds bereidt. Maar zo zetten ook Amsterdamse musea zich steeds meer in voor duurzaamheid.

 

fashion for good

Fashion For Good zet zich op elk niveau in om de mode industrie circulairder te maken. Het Fashion for Good museum aan het Rokin is ingedeeld op drie niveaus: het verleden, heden en de toekomst. Bezoekers krijgen bij binnenkomst een speciale armband waarmee ze door de experience heen actie-punten kunnen verzamelen. Bijvoorbeeld: “Ik beloof een maand lang geen nieuwe kleding te kopen” of “Ik zal vanaf nu alleen nog maar wassen met koud water”. Aan het einde van de rondgang, krijgen de bezoekers hun gemaakte beloftes mee naar huis. Ondanks dat het museum nu gesloten is, kun je alsnog een virtuele tour boeken. Bezoek de website van Fashion For Good voor meer informatie.

rijksmuseum

Het Rijksmuseum heeft een (BREEAM-NL In-Use) duurzaamheidscertificaat ontvangen met een ‘outstanding’ beoordeling (5 sterren). Hiermee is het Rijksmuseum het eerste museum ter wereld dat voor het beheer van een bestaand gebouw de hoogste haalbare score krijgt. Daar mogen we als stad natuurlijk erg trots op zijn! Het Rijksmuseum krijgt deze beoordeling voor het onderdeel beheer, omdat het bijzonder hoog scoort op het beheer van water, energie en afval. Lees meer over de beoordeling op de website van het Rijksmuseum.

stedelijk museum amsterdam

Het Stedelijk Museum Amsterdam heeft als tweede museum ter wereld het internationaal erkende duurzaamheidskeurmerk BREEAM-NL In-Use behaald. Maar het Stedelijk Museum Amsterdam is nog niet klaar met verduurzaming. ‘Naast bekende ideeën als het plaatsen van zonnepanelen en aanbrengen van LED-verlichting in de tentoonstellingszalen, worden ook de mogelijkheden voor het gebruik van duurzame en recyclebare tentoonstellingsmaterialen bekeken. Lees meer over de plannen op de website van het Stedelijk Museum Amsterdam.

GOEDKOOP PARKEREN IN DE BUURT VAN HET CENTRUM

Parkeer je auto op slechts enkele minuten loopafstand in Parking Centrum Oosterdok. Onze parking is niet alleen ideaal gelegen, namelijk naast het Amsterdam Centraal Station, het is ook nog eens de goedkoopste parkeergelegenheid in het centrum van Amsterdam. Parkeer zonder reserveren voor een vast laag tarief in hartje Amsterdam. Je betaalt maximaal € 45,- voor 24 uur parkeren. Parking Centrum Oosterdok beschikt over meer dan 1.300 parkeerplekken, waaronder ook 60 elektrische oplaadplekken. Ideaal dus wanneer je met je elektrische auto naar onze hoofdstad rijdt voor voor een dagje verkennen. Je kunt de auto dus met een gerust hart laten staan tijdens je bezoek aan Pancakes aan ’t IJ of een van de andere heerlijke plekken van deze prachtige stad.