fbpx

Duurzaam kerstinkopen doen in Amsterdam

Kom jij gezellig naar Amsterdam om kerstinkopen te doen? De stad telt naast reguliere winkels ook veel duurzame winkels. Geen zin om lang te lopen met je aankopen? Parkeer je auto dichtbij het winkelgebied bij Parking Centrum Oosterdok. Reserveer je parkeerplek van tevoren en betaal vanaf € 10,- per dag.

Duurzame cadeautjes

In Amsterdam zijn veel leuke winkels die duurzame cadeautjes aanbieden. Bijvoorbeeld bij de Wereldwinkel, met originele cadeaus en (h)eerlijke levensmiddelen uit andere culturen. De producten zijn gemaakt met respect voor mens en milieu. Bij WAAR kun je ook terecht voor allerlei natuurlijke verzorgingsproducten, ecologische planten, vegan kookboeken, herbruikbare waterflessen, gerecyclede tassen en schone schoonmaakmiddelen. Of neem een kijkje bij het Faire Oosten, in dit warenhuis krijgen duurzame Amsterdamse ondernemers een plek.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door WAAR (@ditiswaar)

Duurzame kleding

Iemand met kledingwensen op het verlanglijstje? Ga voor duurzame kleding en koop vintage of tweedehands. In Amsterdam zijn veel leuke vintagewinkeltjes. Bijvoorbeeld bij de Kiloshop op het Waterlooplein. Zoals de naam al doet vermoeden, betaal je hier niet per kledingstuk maar per kilo. Een andere goede optie is de Episode in de 9 Straatjes. Nog een goede tip voor vintage kleding: de IJ-hallen, een maandelijkse markt met meer dan 500 kramen.

Parkeren in Amsterdam Centrum

Klaar om op pad te gaan? Je bent pas echt klaar als je ook je parkeerplek hebt gereserveerd. Parkeren doe je veilig en centraal bij Parking Centrum Oosterdok. Onze parking ligt op loopafstand van het Centraal Station. Bij Parking Centrum Oosterdok parkeer je zonder reservering voor maximaal € 45,- per 24 uur.