fbpx

Een dagje uit in Amsterdam met Moederdag?

Het is weer bijna Moederdag. Een mooie gelegenheid om de moeders te verrassen met een ontbijt op bed, mooie bloemen of misschien wel een leuk dagje uit met het hele gezin.

Met moeder een dagje uit? Kom gezellig naar Amsterdam!

Voor veel mensen is dit een traditie die niet meer weg te denken is.

Rond 1925 is deze belangrijke traditie over komen waaien uit Amerika. In 1908 organiseerde Anna Jarvis (1864-1948) uit Grafton, West Virginia de eerste Moederdag, om haar eigen moeder te herdenken die in de Amerikaanse Burgeroorlog zogenaamde Mother’s Day Work Clubs had georganiseerd. Dit waren clubs die zorgden voor voedsel en medicijnen voor hulpbehoevende moeders. Anna’s idee sloeg aan en in 1914 besloot president Woodrow Wilson dat elke tweede zondag in mei voortaan Mother’s Day zou zijn, een nationale feestdag. Over de hele wereld worden moeders op deze dag in het zonnetje gezet.

Kom je naar Amsterdam? Parkeer dan goedkoop in het centrum.

Parking Centrum is de grootste en goedkoopste parking van de binnenstad van Amsterdam. Je parkeert direct naast Amsterdam Centraal en betaalt slechts € 45 voor 24 uur parkeren. De parking ligt op loopafstand van alle belangrijke winkelstraten in het centrum van Amsterdam. De Bijenkorf, de Kalverstraat, de 9straatjes, de Haarlemerstraat en de oude binnenstad. Vanaf Parking Centrum ben je overal te voet in nog geen 5 minuten.

Tarieven Parking Centrum Oosterdok