fbpx

Ontdek de geschiedenis van Joods Amsterdam

Het Joods Cultureel Kwartier is het hart van Joods Amsterdam. Kom alles te weten over de Joodse geschiedenis van Amsterdam en luister naar de verhalen van degenen die de gruwelen van de Tweede Oorlog wisten te overleven. Laat je de auto staan bij Parking Centrum Oosterdok en loop in een paar minuten naar het Joods Historisch Museum, de Hollandse Schouwburg en het Nationaal Holocaust Museum.

Multimediale kijk in de geschiedenis in het Joods Historisch Museum

Het Joods Historisch Museum biedt een intieme kijk in het leven van Nederlandse Joden toen en nu. Het museum bevindt zich in de vier synagogen van het Joods Cultureel Kwartier en herbergt een ruime collectie aan schilderijen, films, gebruiksvoorwerpen en nog veel meer. Bezoek bijvoorbeeld de vaste tentoonstelling Drie Eeuwen Geschiedenis. Joden in Nederland 1600-1900, over Joodse immigranten die naar de Republiek kwamen.

Bekijk hier alle actuele tentoonstellingen van het Joods Historisch Museum.

Ter nagedachtenis: De Hollandse Schouwburg

De Hollandse Schouwburg is een monument ter nagedachtenis aan Nederlandse Joden die tijdens de Tweede Wereldoorlog omgekomen zijn. Het voormalige theater was een plek waar duizenden families samengebracht werden om naar concentratie- en vernietigingskampen gezonden te worden. Tegenwoordig doet het dienst als gedenkruimte en museum. Je vindt er 6.700 namen van 104.000 vermoorde families en een vaste tentoonstelling over de Jodenvervolging.

Indrukwekkende verhalen in het Nationaal Holocaust Museum

Het Nationaal Holocaust Museum organiseert tentoonstellingen en evenementen waarin persoonlijke verhalen over de Holocaust centraal staan. Het museum is momenteel in oprichting en zal zich vestigen in de voormalige Kweekschool, een plek waar honderden kinderen in veiligheid gebracht zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ter herinnering aan de kinderen die de oorlog niet overleefden is de tentoonstelling In Memoriam van Nederlands-Amerikaanse kunstenaar Willem Volkersz te zien. De installatie bestaat uit 172 houten koffers met de namen van omgekomen kinderen. Benieuwd naar de andere tentoonstellingen van het Nationaal Holocaust Museum? Die vind je hier.

Goedkoop parkeren vlakbij het Joods Cultureel kwartier

Breng je een bezoek aan het Joods Cultureel Kwartier, dan parkeer je goedkoop en dichtbij bij Parking Centrum Oosterdok. Onze parkeergelegenheid is de goedkoopste in de binnenstad van Amsterdam en bevindt zich vlakbij veel musea, attracties en eetgelegenheden. Je parkeert je auto overdag al tegen het lage tarief van € 45. Let op! Wegens werkzaamheden is de route naar Parking Centrum Oosterdok via de Piet Heinkade gesloten. De parkeergelegenheid is alleen te bereiken via de Prins Hendrikkade. Meer informatie over de werkzaamheden en omleiding vind je hier.

Nieuw! Bereken je parkeerprijs direct online.

Meer informatie over onze voordelige parkeertarieven vind je hier.