fbpx

Goedkoop parkeren Chinees Nieuwjaar 2014

Lees hier over het Chinees Nieuwjaar van dit jaar! 

Benieuwd wat er dit jaar te doen is met Chinees nieuwjaar in Amsterdam? Klik dan hier! 
Gaat u ook naar Amsterdam tijdens Chinees Nieuwjaar? Op 31 januari is het Chinees Nieuwjaar en zijn er diverse activiteiten op en rondom de Nieuwmarkt. De grootste feesten in Amsterdam vinden plaats van 31 januari tot en met zondag 2 februari 2014. U parkeert betaalbaar en op loopafstand in Parking Centrum.

Gong Xi Fa Cai!

Het Chinees Nieuwjaar, oftewel het Lunar Nieuwjaar, is het belangrijkste event op de Chinese kalender en wordt wereldwijd gevierd. Op deze dag komen Chinezen met de hele familie, staan rituelen met eten, offers bij tempels en de kleur rood centraal. Bijgelovige personen kunnen hun hart ophalen bij Chinees Nieuwjaar: volgens de Chinezen kun je je namelijk gelukkig eten. Zo staat er standaard yu sheng (rauwe vissalade ) en fai-hai (zeewier) op het menu, die beiden voor geluk en voorspoed zorgen. Een vegetarische optie is sla dat tevens voor een portie geluk garant zou staan.

De smaak van China

In de Amsterdamse Chinese buurt staat een echte boeddhistische tempel: de Fo Guang Shan He Hua. Hier beleef je normaal gesproken de Chinese nieuwjaarsviering in een intieme setting. Alternatief is natuurlijk Chinees eten, bij bijvoorbeeld het drijvende Chinese restaurant Sea Palace op de Oosterdokskade. Ook aan de Stormsteeg en de Geldersekade zitten veel Chinese restaurants.

Het Jaar van het Paard in Amsterdam

2014 is het Jaar van het Paard. De officiële feestelijkheden voor het Chinees Nieuwjaar zijn op zaterdag 1 februari 2014 op en rond de Nieuwmarkt. Het feest begint bij de Chinese tempel op de Zeedijk om 13.00 uur, vanaf daar gaat de stoet naar de Geldersekade, waar de traditionele leeuwen- en drakendans wordt vertoond. Bekijk te zijner tijd deze pagina voor programma updates.

Parkeren Chinees Nieuwjaar

De activiteiten voor Chinees Nieuwjaar vinden plaats op en rondom de Nieuwmarkt en Zeedijk. Parking Centrum ligt op loopafstand van alle activiteiten en u kunt de hele dag blijven, want u betaalt na 5 uur een vast tarief van € 45!

Website Chinees Nieuwjaar

Tarieven Parking Centrum Oosterdok