fbpx

Griezelen bij de Amsterdam Dungeon

Hou jij wel van een beetje spanning en ben je niet snel bang? Dan is de Amsterdam Dungeon de ideale plek voor jou. Hier wordt het verleden in al zijn gruwelijkheden aan je getoond. Kom je met de auto naar Amsterdam? Parkeer deze dan in hartje centrum bij Parking Centrum Oosterdok.

Amsterdam Dungeon toont de zwarte bladzijde uit de geschiedenis

In de Dungeon worden gruwelijke momenten uit de geschiedenis tot leven gebracht door gedetailleerde decors en professionele acteurs. Er zijn 12 shows achtereenvolgend te bekijken. Het spektakel begint meteen bij binnenkomst, want hier daal je af naar de kerkers met een middeleeuwse lift, compleet met ratelende kettingen en krakende tandwielen. Op de website wordt er, door middel van het aantal doodskoppen, toegelicht hoe eng elke show is. Hierbij zijn shows met vijf doodskoppen het engst.
De Amsterdam Dungeon is gevestigd in hartje Amsterdam op het Rokin, nummer 78. Vanaf het Centraal Station ben je er binnen enkele minuten lopen. Kaarten zijn (online) verkrijgbaar vanaf €10.

Meer weten over de Amsterdam Dungeon? Bekijk hier de officiële website.

Amsterdam Dungeon

Historische griezelverhalen

Alle shows in de Amsterdam Dungeon zijn gebaseerd op gebeurtenissen die in het verleden echt zijn gebeurd. Je krijgt dan ook net genoeg historische informatie om te weten in welk jaar het spektakel zich afspeelt, bijvoorbeeld het in 1628: bezoekers van een kroeg werden dronken gevoerd, geronseld voor de VOC. Er is ook een show over het jaar 1542, het jaar waarin er mensen als heks verbrand werden. De Amsterdam Dungeon houdt vanwege deze spannende voorstellingen een minimumleeftijd aan van 10 jaar.

Goedkoop parkeren in Amsterdam-Centrum

De Amsterdam Dungeon ligt midden in het centrum. Bij parkeergelegenheid Parking Centrum Oosterdok ben je binnen enkele minuten loopafstand van het centrum. Vanaf uitgang C bereik je makkelijk het Centraal Station. Je bevind je vanaf hier binnen enkele minuten van de Dungeon en andere grote trekpleisters van onze hoofdstad.
Onze parkeergelegenheid biedt meer dan 1300 parkeerplaatsen. Daarnaast is er vierentwintig uur per dag iemand aanwezig. Zo staat jouw auto veilig én voordelig geparkeerd. Je parkeert namelijk al in hartje centrum voor € 45 per 24 uur.