fbpx

Het Amsterdams Marionettentheater

Op zoek naar een bijzondere avond uit? Bezoek een voorstelling van het Amsterdamse Marionettentheater. Kom je met de auto naar Amsterdam? Parkeer deze op enkele minuten loopafstand van het theater bij Parking Centrum Oosterdok.

Marionettentheater met opera en high tea

Het Amsterdams Marionettentheater (AMT) werd opgericht in 1985 door operaregisseur en ontwerper Hendrik Bonneur. Het AMT heeft een eigen theater gevestigd aan de Nieuwmarkt. Hier worden speciale diners en high tea’s georganiseerd voor groepen waarbij de poppen voor muzikaal entertainment zorgen. De Nederlandstalige (opera)muziek is speciaal bewerkt om naadloos aan te sluiten bij de houten acteurs die door zes poppenspelers bespeeld worden. Je kunt de voorstellingen van het AMT ook zonder arrangement bezoeken. Kaarten kosten €16 euro of zijn verkrijgbaar tegen een gereduceerd tarief als je in het bezit bent van een CJP-, studenten- of stadspas.

Bekijk hier de website van het Amsterdams Marionettentheater.

De Impresario van het Amsterdams Marionettentheater

Het gehele voorjaar is de voorstelling ‘De Impresario’ te zien in het AMT. De oorspronkelijk uit 1786 afkomstige opera is door het AMT bewerkt tot een komische poppenvoorstelling voor jong en oud. Hierin wordt door Mozart een beeld geschetst over de turbulente backstage wereld. Geroddel, achterklap en het gevecht om de hoofdrol is wat hier de klok slaat. Dit wordt natuurlijk allemaal gebracht met de nodige dosis humor.
De voorstelling van het AMT duurt ongeveer anderhalf uur, inclusief een pauze. Op zondag 12 mei wordt er een speciale voorstelling met high tea georganiseerd.

Parkeren op loopafstand van het Amsterdams Marionettentheater

Kom je met de auto om een van de voorstellingen van het AMT te zien? Parkeer deze dan om de hoek bij Parking Centrum Oosterdok. Onze parkeergelegenheid ligt naast het Centraal Station van Amsterdam en op een steenworp afstand van het centrum. De parking biedt meer dan 1300 beschikbare parkeerplaatsen die uur per dag bewaakt worden.

Je betaalt tot aan uur parkeren € 7,50 per uur. Vanaf uur (tot aan uur) wordt er een vast dagtarief van slechts € 45 in rekening gebracht. Wil je vooraf berekenen wat de parkeerkosten zijn? Maak dan gebruik van onze handige online calculator.

Op de hoogte blijven van activiteiten in Amsterdam? Volg ons op Facebook.