fbpx

Het dak van NEMO Amsterdam

Het NEMO Science Museum is een populaire bestemming in Amsterdam. In het interactieve museum leer je van alles over de wetenschap. Maar bij NEMO bekijk je niet alleen de tentoonstellingen in het museum, ook het dak van NEMO is een echte hotspot. Een dagkaart reserveren is de goedkoopste optie. Je parkeert vanaf € 10,- per dag, op loopafstand van populaire locaties en activiteiten.

Het dak van NEMO: het hoogste stadsplein van Nederland

Op het dak van NEMO Science Museum Amsterdam vind je het hoogste stadsplein van het land. Op het plein is een groot buitenterras met restaurant, waar je tijdens een dagje museum even kunt ontspannen en een hapje kunt eten. Vanaf het buitenterras kijk je uit over het prachtige uitzicht van de stad Amsterdam.

Zomermaanden op het dak van NEMO

Het dak is normaal zeven dagen per week geopend van 10:00 uur tot 17:30 uur, maar van 21 juni t/m 5 september 2019 is het dakplein geopend tot 21:00 uur.

Op donderdagavonden geniet je op het dak van livemuziek en word je meegenomen in de zomerse sferen. Tijdens de zomermaanden worden er heerlijke zomerse hapjes en drankjes geserveerd, kijk je mee naar films in de openlucht en luister je naar muzikanten van het conservatorium van Amsterdam. De toegang tot het dak is gratis en je kunt de locatie bereiken via de traptreden vanaf de straat of via de lift in de hal van het museum.

Lees hier meer over de openingstijden en toegangsprijzen van het museum.

Tentoonstelling: Energetica

Naast het terras en restaurant vind je op het dak van NEMO ook de tentoonstelling Energetica. Deze tentoonstelling gaat over de productie van natuurlijke energie, zoals wind- en zonne-energie.

Energetica leert je alles over de elementen en duurzame energie. Bij deze buitententoonstelling vind je een windeiland met windmolens en vliegers, een watercascade, een zonne-eiland en zonnewijzerpodium. Ook is er een uitkijkpunt, waarbij je het bijzondere uitzicht kunt bekijken.

Parkeren in Amsterdam-Centrum

Bezoek jij binnenkort het dak van NEMO? Parkeer dan voordelig bij Parking Centrum Oosterdok. Vanaf de parking loop je gemakkelijk naar het NEMO Science Museum via de Oosterdoksdraaibrug. Als je via deze voetgangersbrug wandelt, ben je in no-time bij het museum. Bij Parking Centrum Oosterdok zet je de hele dag je auto weg voor maar € 45. Parkeer je korter dan uur? Dan betaal je het uurtarief van € 7,50. Nog goedkoper parkeren? Reserveer al vanaf 10 per dag een parkeerplek!