fbpx

Hortus Festival Amsterdam

Hortus Festival Amsterdam: het zomerfestival van 20 juli t/m 28 augustus. Tijdens dit festival geniet je van de mooiste kamermuziekconcerten die op de heerlijke zomeravonden in de botanische tuinen gepresenteerd worden. Het hortus festival vindt plaats in Amsterdam, Utrecht, Leiden en Haren.

Parkeren tijdens het Hortus Festival in Amsterdam

Kom je met de auto naar het festival? Voordelig parkeren in het centrum van de stad is geen enkel probleem bij Parking Centrum Oosterdok. Onze parking is de grootste en goedkoopste in het centrum van de stad. Wanneer je langer dan 5 en korter dan 24 uur lang parkeert, betaal je slechts € 45. Vanuit uitgang C loop je binnen 20 minuten naar de Hortus Botanicus of pak je eenvoudig het openbaar vervoer. Kom je pas later in de avond naar Amsterdam? Dan parkeer je nog goedkoper. Van 21 uur ’s avonds tot 6 uur ’s-ochtends betaal je maar 6 euro per uur.

Meer informatie over de voordelige parkeertarieven.

Over het Hortus Festival

Het is dit jaar al weer de dertiende editie van het jaarlijkse festival. Tijdens het festival ontdek je bijzondere combinaties van locaties met muziek. Je zit niet in een grote afstandelijke zaal, maar in de zomerse buitenlucht dicht bij het podium. Van 20 juli t/m 28 augustus zijn er tientallen concerten in tuinen en palmenkassen van o.a. Hortus Botanicus in Amsterdam. Het Hortus Festival 2016 staat in het teken van Amerikaanse (vergeten) componisten. Het thema is: Amerika, de nieuwe wereld. Maarten van Veen (artistiek leider) heeft een bijzonder programma samengesteld bestaande uit o.a. werk van Bobby Mitchell, Antonín Dvořák en George Gershwin.

Meer informatie over het Hortus Festival.

De concerten zijn op de donderdagen om 20:00 uur. In de Hortus Amsterdam kun je genieten van een speciaal concert menu.