fbpx

Huur een boot en ontdek Amsterdam vanaf het water

Een boot huren in Amsterdam is tegenwoordig heel eenvoudig. Er zijn meerdere aanbieders waarbij je met één klik een bootje reserveert. En je hebt voor veel boten geen vaarbewijs nodig, dus je kunt er meteen op uit.

Varen door de Amsterdamse grachten is een van de leukste manieren om onze hoofdstad te leren kennen. Vaar over de beroemde Herengracht of Prinsengracht. Bekijk de prachtige bruggen, grachtenpanden, de Wallen, de Amstel en de gezellige grachten in de Jordaan.

Mokumboot 

Mokumboot verhuurt praktische, elektrische sloepen, genaamd fluistersloepen. De sloepen hebben plek voor 8 personen en deze kun je ophalen op 6 verschillende locaties in Amsterdam. Je hebt geen vaarbewijs nodig. Niet bekend met de Amsterdamse waterwegen? Dan adviseert Mokumboot je graag over de leukste vaarroutes. Bij Mokumboot huur je een boot vanaf € 95,- voor twee uur varen.

Sloepdelen

Bij Sloepdelen huur je je eigen, elektrische, luxe 12-persoonssloep. Je kunt de sloep online reserveren en ontgrendelen met je telefoon! Er zijn voor deze boten twee opstaplocaties: de Mauritskade en de Elandsgracht. Ook voor deze sloepjes heb je geen vaarbewijs nodig. Bij Sloepdelen kun je vanaf €30,- per uur een sloep huren als je lid bent. Geen lid? Dan betaal je € 60,- per uur.

Barqo

Barqo is een soort Airbnb voor boten: heb je zelf geen boot? Dan huur je er een van iemand anders! Op Barqo.co is een ruime keuze te vinden tussen verschillende soorten boten. Je kunt filteren op grootte, type boot, prijs, ophaallocatie of andere voorzieningen zoals een geluidsinstallatie of een koelkast. Afhankelijk van het type boot heb je een vaarbewijs nodig.

Kom je met de auto naar Amsterdam?

Parkeer je auto dan voordelig bij Parking Centrum Oosterdok. Reserveer al vanaf 10 per dag. Onze parkeergarage bevindt zich naast het Centraal Station, en ligt op loopafstand van de binnenstad. Meer weten over de parkeertarieven? Lees hier meer.