fbpx

Je kunt nog steeds culinair wandelen!

Het zonnetje schijnt en de terrassen mogen langzaam aan weer open. Tijd om van onze mooie stad te genieten. Enorm in trek zijn de foodwalks: stadswandelingen waarbij je onderweg lekkere hapjes en drankjes kunt doen bij een van de vele restaurants, café’s en bars die Amsterdam rijk is. Geniet van het moois én van alle lekkers van onze stad terwijl je de calorieën al verbrandt voordat je ze binnen hebt!

Je kunt terecht bij twee verschillende websites die tickets verkopen voor culinaire stadswandelingen:

Onze tip 1: TastyWalk  

Selecteer een smakelijke proeverij bij TastyWalk en je ontvangt een route en adressen van de restaurants waar je je onderweg kan laten verwennen. Twee van onze favorieten zijn “Langs de Grachten” en “Langs de Grachten Forever.” Beide wandelingen voeren je langs de mooiste Amsterdamse grachten en de heerlijkste gerechten. Voor liefhebbers van seafood is er de “Lobster Walk”. Deze route voert ook langs de grachten van Amsterdam terwijl je onderweg geniet van oesters, kreeft en een heerlijk dessert. Check de verschillende routes en tickets hier.

Onze tip 2: De Stadswandeling  

De Stadswandeling is een samenwerking waarbij heel veel enthousiaste horecazaken zijn betrokken. Voor horecaliefhebbers een uitgelezen kans om de horeca te ondersteunen én tegelijkertijd Amsterdam te ontdekken samen met van vrienden of collega’s. Bij De Stadswandeling krijg je niet alleen een routekaart, maar ook en toffe stadsquiz. Dat maakt het natuurlijk extra leuk. Tickets voor de stadswandeling komen iedere woensdagavond om 18:00 uur beschikbaar en kosten € 3,- voor een wandeling van minimaal 1,5 uur. 

mensen-op-pont-over-t-ij-amsterdam
Ook weer zo’n zin in een feestje? Boek dan de Silent Disco Pontjestour. Deze wandeling (die ook leuk is op de fiets!) is aanstaand weekend voor het eerst live. Met deze route pak je twee keer het pontje over ’t IJ en heb je een half uur (zittend) silent disco op een terras met de heerlijkste hits!

Kom je met de auto naar de stad?

Parkeer zonder reserveren voor een vast laag tarief in hartje Amsterdam. Je betaalt maximaal € 45,- voor 24 uur parkeren. Reserveren is nog goedkoper: Een dagkaart reserveren is de goedkoopste optie. Je parkeert vanaf € 10,- per dag, op loopafstand van populaire locaties en activiteiten. Je loopt vanaf uitgang C zo de binnenstad in!