fbpx

Bekijk het werk van Jesper Just in EYE Filmmuseum

Tot en met 11 maart 2018 kun je een bezoek brengen aan de tentoonstelling rond het werk van de kunstenaar Jesper Just in het EYE Filmmuseum in Amsterdam. De Deen wist internationaal naam te maken met zijn spraakmakende foto’s en filminstallaties waarin hij concepten als gender, identiteit, verlangen en relaties onderzoekt en bevraagt.

Cinematografische ervaringen door Jesper Just

Voor de tentoonstelling in EYE maakt de Deense Jesper Just optimaal gebruik van het eigenzinnige gebouw waarin het filmmuseum is gevestigd. Je loopt als bezoeker tussen verschillende filmprojecties door – soms van wel 25 meter breed – waarin je performances te zien krijgt van getrainde acteurs. De films zijn geproduceerd door professionele crews en doen dan ook denken aan grote filmproducties die je op het witte doek tegenkomt. Zo maakt Just uitgekiend gebruik van licht, interessante veranderingen in perspectief, precies gekaderde beelden en vloeiende camerabewegingen. Dit alles wordt ingezet om stereotypen te bevragen en uit te lichten. Denk bijvoorbeeld aan de relatie tussen man en vrouw en de gedragsregels voor mensen in de openbare ruimte.
Naast grote filminstallaties, kun je in de filmzalen van EYE genieten van talks, films en speciale evenementen rondom de tentoonstelling van Just.

Plan hier je bezoek aan EYE filmmuseum Amsterdam.

Voordelig parkeren vlakbij het EYE Filmmuseum in Amsterdam

Bezoek je de tentoonstelling van Jesper Just, parkeer je auto dan veilig en centraal bij Parking Centrum Oosterdok. Onze parkeergelegenheid is de goedkoopste in de binnenstad van Amsterdam en ligt vlakbij veel musea en restaurants. Je parkeert je auto de hele dag voor slechts € 45. Kom je ’s avonds pas binnenrijden? Dan betaal je het voordelige tarief van € 6.

Nieuw! Bereken je parkeerprijs direct online.

Voor alle informatie over onze voordelige parkeertarieven klik je hier.