fbpx

10.000ste langparkeerder Parking Centrum

Donderdag 24 oktober heeft Parking Centrum Oosterdok de 10.000ste 10euro parkeerder verwelkomd. John Braspenning bezocht het Double Tree Hilton en kreeg een bos bloemen en tien dagen gratis parkeren cadeau. “Je bent bijna gek als je niet voor € 45 parkeert,” aldus John.

10.000 keer

Sinds half september parkeerden maar liefst 10.000 bezoekers voor het 10euro tarief. Dat zijn dus 10.000 mensen die tussen de 5 en 24 uur in de Amsterdamse binnenstad verblijven. Dat mag gevierd worden. Parking Centrum verraste daarom John Braspenning – de 10.000ste parkeerder – met een grote bos bloemen en tien keer 24 uur gratis parkeren. Hij bezocht Double Tree Hilton Hotel en is blij met het initiatief: “Je bent bijna gek als je niet voor € 45 parkeert. Ik raad mijn vrienden en relaties al een tijdje aan hier te parkeren.”

Lekker lang in de stad

10.000ste langparkeerder Parking CentrumSinds medio september betaal je in Parking Centrum een vast tarief van € 45,- per 24 uur. Dit tarief geldt wel pas na 5 uur parkeren. Parking Centrum geeft de binnenstad daarmee een flinke economische impuls. Want bezoekers blijven vaker lekker lang in de stad. Of durven een dagje Amsterdam met de auto überhaupt weer aan.

Parkeerders blij, ondernemers blij

Ook de ondernemers in het centrum van Amsterdam juichen het initiatief toe. “De afgelopen jaren liep de binnenstad door te hoge parkeertarieven tienduizenden toeristen, dagjesmensen, vrienden van bewoners en klanten van Amsterdamse bedrijven mis,” aldus Diederick Vellinga namens O.O.A. CV (Oosterdokseiland Ontwikkeling Amsterdam). Ook de Beurs van Berlage is enthousiast. “Parkeren in de binnenstad was zo goed als onbetaalbaar geworden. Parking Centrum ligt op nog geen tien minuten lopen van De Beurs. We kunnen onze honderdduizenden bezoekers nu eindelijk echt een betaalbaar alternatief bieden”, aldus Marcel C.B. Schonenberg, algemeen directeur Beurs van Berlage.

Op 24 oktober besteedden ook de Telegraaf* en Parkeer24 aandacht aan het succes van Parking Centrum. Voor meer informatie, mail anne@roos-vandewerk.nl.

* In De Telegraaf stond het uurtarief dat van 0-5 uur geldt, verkeerd vermeld. Er stond een uurtarief van €1,20 per 20 minuten. Dit moet zijn: €1,50 per 20 minuten