fbpx

KLIK Amsterdam Animation Festival 2018

Dat animatiefilms al lang niet meer alleen voor kinderen zijn, maakt KLIK Amsterdam Animation Festival maar weer eens duidelijk. Het festival is van woensdag 10 t/m zondag 14 oktober 2018 in het Amsterdamse EYE Filmmuseum. Het programma zit niet alleen vol met de beste animatiefilms ter wereld, maar ook met lezingen over en demonstraties van de nieuwe ontwikkelingen. Parkeren kan goedkoop en toch in de buurt bij Parking Centrum Oosterdok. Het IJ kan snel worden overgestoken met het vlak bij gelegen veerpondje.

Verschuivende grenzen in de animatiewereld

Is het een animatie of is het echt? Deze grens vervaagt meer en meer. Bekende en nieuwe filmmakers creëren met de laatste 3D technieken steeds weer verbluffende resultaten, net als met ‘ouderwets’ schetsen of zorgvuldig gemaakte klei-animaties. De animatoren zorgen ervoor dat deze technieken niet meer weg te denken is uit de filmwereld. Daarom wil KLIK Amsterdam Animation Festival jong talent een podium bieden. Niet alleen animators die op het punt staan door te breken krijgen een plek, maar ook studenten met ambitie en talent om de filmwereld te veranderen.

KLIK Animation Festival, geboren uit liefde voor de animatie

Het is alweer de 11e editie van KLIK Amsterdam Animation Festival. Het werd opgericht om animatiefilms toegankelijker te maken voor een groot publiek. Tegelijkertijd is het festival ook voor echte animatieliefhebbers een festival vol verrassingen. In vijf dagen worden verschillende masterclasses en workshops gegeven, zijn er speciale ‘Animated Talks’ en natuurlijk worden er speelfilms en korte animaties vertoond.

Het programma en nog veel meer informatie is te vinden op de website van het KLIK Amsterdam Animation Festival.

Goedkoop parkeren bij KLIK animatie festival in EYE Filmmuseum

Met de auto naar KLIK animatie festival in het EYE Filmmuseum? Parkeer dan bij Parking Centrum Oosterdok in Amsterdam-Centrum. De parking ligt op een steenworpafstand van het centraal station en het EYE. Met de gratis veerpont ben je zo aan de andere kant van het IJ. Voor de tarieven hoef je het grandioze slotfeest van KLIK niet te missen: door het speciale Night Time Tarief betaal je tussen 21:00 uur en 06:00 uur maar € 6 per uur. En wil je de hele dag parkeren? Dan betaal je slechts € 45. Wil je verrassingen voorkomen bij de betaalautomaat? Gebruik onze handige calculator om je parkeerprijs direct online te berekenen.

Meer informatie over onze voordelige parkeertarieven vind je hier.

Door werkzaamheden is er momenteel een andere aanrijroute. Lees hier verder voor meer informatie.

En wil je op de hoogte blijven van activiteiten, festivals en uitjes in Amsterdam? Volg dan onze Facebookpagina!