fbpx

Lente? Wandelen!

We voelen het al: lente! Het zonnetje schijnt en de temperatuur stijgt (eindelijk). Dat betekent natuurlijk dat we de frisse lente-lucht op moeten snuiven. En de beste manier om dat te doen, is een wandeling! Gelukkig heeft Amsterdam genoeg prachtige parken om (veilig en verantwoord) een heerlijke wandeling te maken. Wij hebben er een aantal uitgezocht!

westerpark

Ten westen van de Jordaan ligt de levendige Westerparkbuurt. In het gebied ligt het moderne Westerpark, waar het culturele walhalla in en rondom de Westergas zorgt voor inspiratie en energie. In Cultuurpark Westergas vind je toffe cafés en gezellige eettentjes, waar je een hapje en een drankje kunt halen voor tijdens je wandeling.

erasmuspark

Een stille oase midden in alle drukte van de stad. Je kunt in dit park van alles doen: picknicken, hardlopen, gewoon even bijkomen en natuurlijk: wandelen!

wertheimpark

Het Wertheimpark is het oudste park van Amsterdam en was een geschenk van Napoleon aan Amsterdam (overigens op eigen kosten van de stad). Dit oudste park van Amsterdam werd in 1812 opengesteld voor publiek. Op het deel waar nu de sportvelden liggen, stond aanvankelijk de Parkzaal, een voorloper van het Concertgebouw, en later de Parkschouwburg.

oosterpark

Al meer dan 100 jaar is het Oosterpark een plek om te ontspannen. Wandelen, picknicken, spelen, mediteren of lezen: hier heb je genoeg ruimte om dit te doen. En goed nieuws: het Oosterpark wordt uitgebreid met bijna meer dan 6 hectare aan groen. Nóg meer ruimte om te wandelen dus!

Parkeren bij Parking Centrum Oosterdok

Een lentewandeling in Amsterdam? Parkeer dan bij Parking Centrum Oosterdok. Een dagkaart reserveren is de goedkoopste optie. Je parkeert vanaf € 10,- per dag, op loopafstand van populaire locaties en activiteiten. Ook buiten ons reserveringstarief ben je bij ons het goedkoopste uit. Kom je een dagje naar Amsterdam? Parkeer zonder te reserveren voor maximaal € 45,- per 24 uur. Onze parkeergarage ligt midden in het centrum van de stad, op loopafstand van de leukste locaties en activiteiten in Amsterdam.