fbpx

Dit zijn de leukste terrasjes in Amsterdam

In Amsterdam zijn genoeg plekken waar je even rustig kunt bijkomen na een lange dag shoppen. Pak een terrasje en geniet van het weer, goed gezelschap en lekker eten. Aanraders nodig? Ga eens eten bij Loetje Centraal, Restaurant-café In de Waag of Hannekes Boom. Parkeer voordelig in de binnenstad en op loopafstand van deze terrassen bij Parking Centrum Oosterdok.

Terras met uitzicht bij Loetje Centraal

Bij Loetje Centraal heb je een prachtig uitzicht over het water terwijl je geniet van een heerlijke lunch of diner. Aanraders voor een goede lunch zijn de club sandwich met gerookte zalm, een poké bowl of de Loetje vegaburger. Sluit je je dagje Amsterdam af bij Loetje? In de avond serveren ze hier dungesneden carpaccio van rosbief, perfect gegaarde tonijnsteak, verse Noordzeetong en nog veel meer. Voor de liefhebber is er ook een selectie aan verfrissende cocktails. Het sfeervolle restaurant ligt naast Amsterdam Centraal en is het ideale start- of eindpunt van een dagje Amsterdam. Kom je met de auto naar de stad? Parkeer dan op slechts 8 minuten loopafstand in Parking Centrum Oosterdok.

Bekijk hier alvast de menukaart van Loetje Centraal.

Eten aan de Nieuwmarkt bij In de Waag

Restaurant-café In de Waag zit in een prachtig pand dat vroeger onderdeel was van de stadspoort. Daarna vestigden zich de gilden van de metselaars, schilders, chirurgijns, smeden, koekenbakkers en schoenlappers zich in het pand. Tegenwoordig is het een sprookjesachtige en gezellige eetgelegenheid met uitzicht op de Nieuwmarkt. Je kunt hier de hele dag terecht voor het lekkerste eten, zoals een sappige kogelbiefstuk van de houtskoolgrill, een Côte de boeuf of een Bourgondisch kaasplankje. Ook kun je hier een high tea reserveren. Bekijk de menukaart van Restaurant-Café In de Waag voor meer gerechten.

Genieten aan het water bij Hannekes Boom

Bij Hannekes Boom serveren ze de hele dag door gerechten die gemaakt zijn van de beste duurzame ingrediënten. Neem plaats op het terras voor een prachtig uitzicht over het water tijdens de lunch of het diner. Het 3-gangenmenu verandert iedere week en is afhankelijk van de seizoenen. De lunch- en borrelkaart staan wel altijd vast. Hiervan kies je bijvoorbeeld een broodje garnalenkroket met zeekraal en saffraanmayonaise, camembert calvados met vijgenbrood of een broodje lamsham met hollandaisesaus, paprika en een gepocheerd ei.

Bekijk de Facebookpagina van Hannekes Boom voor de dinerkaart.

Goedkoop parkeren in Amsterdam-Centrum

Zoek jij binnenkort een van deze terrasjes op? Parkeer je auto dan op loopafstand van jouw plekje in de zon bij Parking Centrum Oosterdok. Je parkeert je auto bij ons namelijk de hele dag tegen het lage tarief van € 45. Kom je ’s avonds pas de parkeergelegenheid binnenrijden? Dan profiteer je van ons voordelige Night Time Tarief: € 6.

Bereken je parkeerprijs direct online om bij het uitrijden niet voor verrassingen te staan.

Lees hier verder om meer te weten te komen over onze voordelige parkeertarieven.