fbpx

Nederland in top 10 Lonely Planet 2020

Volgens de beroemde reisgids Lonely Planet behoort Nederland tot de top 10 beste bestemmingen ter wereld in 2020. Ons kleine landje heeft de zevende plek bemachtigd en daar zijn we natuurlijk hartstikke trots op! Ook onze bruisende hoofdstad wordt uitgelicht. Breng een bezoek aan Amsterdam en kom je met de auto? Parkeer dan bij Parking Centrum Oosterdok in hartje centrum! Je kunt al een parkeerplek reserveren vanaf 10 per dag.

Amsterdam Lonely Planet

Wanneer we Amsterdam zeggen denk je al snel aan de grachten, vele musea en rijke geschiedenis. Buiten dat is het ook een populaire uitgaansstad met veel bars, cafés, restaurants en nachtclubs. De stad is een favoriete plek voor een citytrip, maar heeft zijn Hollandse cultuur gelukkig niet verloren door al het toerisme.

In het centrum van de stad tref je het Werelderfgoed: De Grachtengordel. Hieromheen ontdek je smalle straten met kleine stegen, zoals het winkelgebied De Negen Straatjes. Op elke straathoek vind je Amsterdamse architectuur, schattige boetiekjes, een bloemenkraam met tulpen of een pittoresk cafeetje. Breng je een bezoek aan Amsterdam? Wij hebben een aantal hoogtepunten en tips voor je op een rij gezet.

Fietstours en boottochten in Amsterdam

Nergens zie je meer fietsen dan in onze hoofdstad. Ontdek de stad op typische Nederlandse wijze en stap op de fiets. In Amsterdam vind je legio fietsverhuurders en talloze fietsroutes. Ook worden er speciale tours georganiseerd zodat je met gids langs de leukste plekjes fietst.

Geen zin om te fietsen? Bekijk de stad dan vanaf het water en stap in een boot. Je ontdekt veel verschillende aanbieders van rondvaarten over de grachten. Maak het jezelf makkelijk en koop een Canal Cruise ticket. Hiermee kies je zelf waar jij de boottocht start.

Rijksmuseum, Stedelijk Museum, Rembrandthuis

Amsterdam zit vol met musea en je treft er een aantal van de grootste meesterwerken ter wereld van beroemde schilders zoals Mondriaan, Rembrandt en Van Gogh. Bezoek bijvoorbeeld het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum of het Rembrandthuis en ontdek de bijzondere kunststukken uit de Gouden Eeuw.

Beroemde gebouwen in Amsterdam

De typische bouwstijl is door de jaren heen goed bewaard gebleven en iedere wijk heeft zijn eigen karakter. Een aantal historische plekken en beroemde gebouwen mogen tijdens je bezoek aan Amsterdam niet van het lijstje ontbreken. Breng zeker een bezoek aan De Dam. Dit beroemde plein ligt midden in het centrum van de stad en is het ideale startpunt van een stadswandeling. Wandel het Anne Frank huis binnen om alles over Anne, haar dagboek en het achterhuis te weten te komen. Sluit de dag af met een film bij EYE. Deze bioscoop en filmmuseum zit gevestigd in een hypermodern gebouw dat je niet kunt missen.

Benieuwd naar andere tips in Amsterdam? Bekijk hier de aanraders volgens de bekende Amsterdamse blog: Your Little Black Book.

Met de auto naar Amsterdam

Lonely planet boekje al ingepakt voor je volgende citytrip naar Amsterdam? Pak gerust de auto en parkeer voordelig in het historische hart van de stad. Direct naast Amsterdam Centraal vind je Parking Centrum Oosterdok. Onze parking is niet alleen de grootste maar ook de goedkoopste van de stad. Je kunt online reserveren vanaf 10 per dag! Zo blijft een dagje (of langer) in Amsterdam betaalbaar.