fbpx

Meivakantie in Amsterdam: ga met het hele gezin naar het museum!

Tijdens de meivakantie is er veel te doen in Amsterdam. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan een van de vele musea die de stad telt. Voor cinefielen is er het EYE Filmmuseum, whizzkids kijken hun ogen uit (en steken hun handen uit de mouwen) in NEMO Science Museum en geschiedenisfanaten leren alles over Amsterdam in de Gouden Eeuw in Het Scheepvaartmuseum.

Kom ontdekken in het NEMO Science Museum

Het NEMO Science Museum is een plek waar jong en oud terecht kan voor alles wat te maken heeft met wetenschap en technologie. Doel van het museum is dan ook om wetenschap toegankelijk te maken voor een groter publiek. Je kunt er verdwalen in het heelal, kennismaken met eeuwenoude ontdekkingen, zelf proefjes uitvoeren, en nog veel meer.

NEMO is een interactief museum dat als informele leeromgeving dient en betrekt de bezoekers bij haar tentoonstellingen en onderzoeken. Zo kunnen bezoekers bij NEMO Research & Development. meedenken over nieuwe tentoonstellingen en prototypen voor nieuwe exposities uittesten. Zo leert iedereen wat van elkaar.

Plan hier je bezoek aan NEMO Science Museum.

Naar de film in EYE Filmmuseum

Het EYE Filmmuseum bevindt zich aan de noordelijke IJ-oever van Amsterdam. Met een prachtig uitzicht over het water is een bezoek aan het gebouw zelf al de moeite waard, maar je kunt er ook kijken naar verschillende klassiekers, kaskrakers en cultfilms. Omdat het museum graag een plek wil zijn waar film in al haar vormen te zien en te bestuderen is, kun je naast het bekijken van films ook naar verschillende tentoonstellingen over het medium film en de ontwikkelingen die het de afgelopen decennia ondergaan heeft. Nu de zon zich begint te laten zien is het ook de uitgelezen plek om een drankje of hapje te doen op het terras aan het water.

Klik hier voor de volledige agenda van EYE Filmmuseum.

Ga terug in de tijd in Het Scheepvaartmuseum Amsterdam

In Het Scheepvaartmuseum kom je alles te weten over de invloed van de zee op de Nederlandse cultuur. Het museum richt zich op de Gouden Eeuw en laat je zien wat er zich afspeelde in de hoogtijdagen van de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC). Je kunt er een virtuele reis maken door het schip De Amsterdam in Dare to Discover: A VR Journey, alles leren over walvissen in Het verhaal van de walvis of je onderdompelen in de wondere wereld van de scheepsornamenten. Ook kun je een gratis audiotour volgen en meteen alle hoogtepunten van het museum zien.

Natuurlijk is er nog veel meer te doen in het museum! Voor alle tentoonstellingen klik je hier.

Parkeer vlakbij de leukste musea in Amsterdam bij Parking Centrum Oosterdok!

Als je vakantie hebt is het laatste wat je wilt doen heel ver lopen naar je auto. Gelukkig bevindt de parkeergelegenheid van Parking Centrum Oosterdok zich middenin de binnenstad van Amsterdam én is hij het goedkoopst. Bezoek bijvoorbeeld het NEMO Science Museum en parkeer je auto de hele dag tegen het voordelige tarief van € 45. Als je ervoor kiest ’s avonds pas binnen te rijden, maak je gebruik van ons voordelige Night Time Tarief en betaal je slechts € 6. Handig als je besluit een late film te pakken in EYE!

Let op! Plan vooraf je route naar Parking Centrum Oosterdok via de Prins Hendrikkade. Wegens werkzaamheden is de route via de Piet Heinkade namelijk gesloten. Klik hier voor meer informatie over de omleiding.

Nieuw! Bereken je parkeerprijs direct online.

Hier kun je al onze tarieven en aanvullende informatie vinden.