fbpx

Miljoenen te veel in Parkeerautomaten: Metro

“Miljoenen te veel in parkeerautomaten.”, kopt de Metro van 24 april 2014. Journalist Bianca Brasser meldt dat driekwart van de Nederlanders te veel parkeertijd betaalt, omdat ze bang zijn voor een parkeerboete Gemiddeld komt dat uit op 22 minuten extra per afspraak.

AMSTERDAM HET DUURST

“In Amsterdam betaalt een parkeerder die 22 minuten te veel tijd inkoopt gemiddeld € 1,83 te veel.” rekent Bianca Brasser voor. Vooral het Centrum van Amsterdam is berucht om zijn hoge parkeertarieven. “De nummer één grootste ergernis onder parkeerders zijn de hoge parkeertarieven.”, legt de journalist uit.

Het kan gelukkig ook goedkoper. Vanaf eind 2013 betaal je bij Parking Centrum Oosterdok slechts € 45 voor een dag parkeren, midden in het Centrum van Amsterdam. Een vast bedrag, waarbij het niet uitmaakt of je 5 uur of 20 uur geparkeerd staat. “Terwijl iedereen zijn tarieven verhoogt met gemiddeld 26% zijn wij juist 78% goedkoper geworden”: stelde Diederick Vellinga van KP Investments, eigenaar van Parking Centrum Oosterdok eerder in een interview met de Volkskrant.

PARKING CENTRUM: PARKEREN VOOR € 45

Parkeren in Amsterdam kan nog makkelijker en goedkoper. U parkeert tegen scherpe tarieven in de grootste parking van de binnenstad. De parking heeft 1.355 parkeerplekken en is ruim, veilig en schoon.

Voor de eerste 5 uur parkeren, betaalt u € 1,50 per 20 minuten. Na 5 uur springt de parkeermeter automatisch terug naar een vast tarief van € 12,=. Na 5 uur tot 24 uur parkeren dus altijd een vast tarief van € 12,=.