fbpx

Naar het museum tijdens de zomervakantie in Amsterdam

Ook tijdens de zomervakantie is er voor het hele gezin ontzettend veel te doen in Amsterdam. Vaar bijvoorbeeld met de Plastic Whale sloep het water op vanuit Het Scheepvaartmuseum, ga op ontdekkingsreis door het heelal in Nemo Science Museum en leer alles over Joodse tradities in het Joods Historisch Museum. Kom je met de auto naar Amsterdam en zoek je een plek om voordelig en centraal te parkeren? Bij Parking Centrum Oosterdok parkeer je goedkoop in hartje Amsterdam en loop in enkele minuten de musea binnen.

Walvisweken in Het Scheepvaartmuseum Amsterdam

Van 14 juli t/m 2 september kom je in Het Scheepvaartmuseum alles te weten over walvissen. Tijdens de speciale Walvisweken is er voor jong en oud veel spannends te beleven in en om het museum. Zo leren jij en de kinderen alles over het belang van schone oceanen tijdens Plasticvissen op dinsdag en zondag. Vaar mee in de Plastic Whale sloep en help de bemanning zo veel mogelijk plastic uit het water te vissen. Ook kun je iedere dag de familierondleiding Op Walvisexpeditie volgen. Daar ontdek je waar levertraan echt vandaan komt, waarom mensen vroeger dachten dat walvissen monsters waren en mag je aan de slag als walvisexpediteur. Bekijk het gehele programma van de Walvisweken op de website van Het Scheepvaartmuseum.

‘Leven in het heelal’ in Nemo Science Museum

Bezoek tijdens de zomervakantie de splinternieuwe tentoonstelling Leven in het heelal in Nemo Science Museum. Ga samen op ontdekkingsreis door de ruimte en reis miljarden lichtjaren op zoek naar sterren en planeten. Raak een echte meteoriet aan, leer hoe je leven creëert en bekijk de oudste telescopen die er bestaan. Zin in iets actievers? Bescherm de aarde in een bloedstollend interactief spel waarin je onze wereld beschermt tegen hedendaagse gevaren.

Benieuwd naar de tentoonstelling? Bekijk dan hieronder alvast een voorproefje van Leven in het heelal:

Kindermuseum in het Joods Historisch Museum

Midden in het Joods Historisch Museum staat een tweede museum: het Kindermuseum. Hier leren de kinderen alles over Joodse tradities en feestdagen en ontdekken ze verschillen en overeenkomsten met hoe zij zelf leven. Met Max de Matze als vrolijke gids, worden ze door de kamers in het museum geleid. Ze kijken binnen bij de familie Hollander en maken Sammi zijn bar mitswa mee, ontdekken welke lekkere gerechten bij welke feestdag horen en leren wat er met Pesach gevierd wordt.

Goedkoopste parkeergelegenheid in Amsterdam-Centrum

Bij Parking Centrum Oosterdok parkeer je het goedkoopst in de binnenstad van Amsterdam. Onze parkeergelegenheid bevindt zich vlak naast Amsterdam Centraal Station en dicht bij veel attracties en bezienswaardigheden. Bezoek je de Nederlandse hoofdstad, dan parkeer je je auto bij ons voor slechts € . Vanwege werkzaamheden op het Oosterdokseiland is Parking Centrum Oosterdok momenteel alleen via de Prins Hendrikkade te bereiken. Meer informatie over de omleiding vind je hier.

Om bij het uitrijden niet voor verrassingen te staan maak je gebruik van onze handige calculator.

En meer informatie over onze voordelige parkeertarieven vind je hier.