fbpx

Een dagje naar de markt met het hele gezin

Zodra de zon in Nederland een beetje begint te schijnen worden de slippers en zonnebrandcrème uit de kast getrokken en gaan we met z’n allen lekker naar buiten! Een uitgelezen kans om ook je boodschappen in de buitenlucht te doen en weer eens naar de markt te gaan. In Amsterdam zijn de drijvende Bloemenmarkt, de vlooienmarkt op het Waterlooplein en de boekenmarkt van de Oudemanhuispoort echte aanraders.

Drijvende bloemenmarkt op de Amsterdamse Singel

Haal de lente in huis met verse bloemen! Deze kun je natuurlijk bij de bloemist op de hoek halen, maar bezoek ook eens de drijvende Bloemenmarkt op de Amsterdamse Singel. De markt loopt langs de Singel tussen het Koningsplein en het Muntplein en heeft een divers aanbod aan bloembollen en -potten, kamerplanten, tuingereedschap en nog veel meer. Sier je huis in de lente bijvoorbeeld met kleurrijke tulpen!

Het Waterlooplein: van alle markten thuis

Bezoek de grootste vlooienmarkt van Amsterdam op het Waterlooplein. Het plein ligt in de voormalige Joodse buurt en bestaat al sinds 1885. Van maandag t/m zaterdag kun je hier op zoek naar bijzondere antieke voorwerpen, vintage kleding, edelstenen en sieraden. Een dagje rondsnuffelen sluit je uiteraard af met een lekkernij van een van de foodtrucks! Haal bijvoorbeeld een barra bij J.J. Libanon of smul van een ambachtelijke stroopwafel bij De Zoete Broedertjes terwijl je je vondsten van de dag bewondert.

Literaire pareltjes opduiken bij de Oudemanhuispoort

De boekenmarkt in de Oudemanhuispoort is de bekendste van Amsterdam. Je vindt er een brede selectie aan prentenboeken, studieboeken en bladmuziek en tikt er af en toe nog een mooie klassieker op de kop. Altijd al Het lijden van de jonge Werther of Jane Eyre willen lezen? Snuffel eens op goed geluk rond en vertrek met een flinke buit weer naar huis. De boekenmarkt is van maandag t/m zaterdag open tussen 09.00 en 17.00 uur.

Goedkoop parkeren vlakbij de gezelligste markten van Amsterdam

Na een heerlijke dag in de buitenlucht mogen de parkeerkosten de pret natuurlijk niet drukken. Laat je auto daarom staan bij Parking Centrum Oosterdok. Onze parkeergelegenheid is de goedkoopste in de binnenstad van Amsterdam en je parkeert er je auto overdag tegen het lage tarief van € 45.

Herinnering: houd er rekening mee dat Parking Centrum Oosterdok wegens werkzaamheden alleen te bereiken is via de Prins Hendrikkade! Meer informatie over de omleiding vind je hier.

Nieuw! Bereken je parkeerprijs direct online.

Hier vind je al onze voordelige parkeertarieven.