fbpx

Parkeren tijdens de Nationale Museumweek

Van 3 tot 9 april vindt de jaarlijkse Nationale Museumweek plaats. Amsterdam heeft een gigantisch aanbod van musea, waarvan de meeste in het hartje van de stad te vinden zijn. Parkeren in de buurt van deze musea kan echter lastig zijn, parkeerplekken zijn vaak schaars. Gelukkig parkeer je bij Parking Centrum Oosterdok goedkoop, en vaak zelfs op loopafstand van het museum dat je gaat bezoeken. Hieronder een lijstje van musea op loopafstand van de parkeergarage die meedoen aan de Museumweek, en als afsluiter een paar restaurant-tips in de buurt.

Website van de Nationale Museumweek

NEMO Science Musuem

Het NEMO Science Museum is inmiddels een begrip in Nederland. Een wereld vol met wetenschappelijke onderzoeken en technologische snufjes, proefjes en ander vermaak is hier te vinden. Waan jezelf een onderzoeker voor een dag, leer over scheikunde en natuurkunde, en dat allemaal terwijl je het grootste plezier beleeft. Na een bezoek aan NEMO kun altijd ook naar het dakterras om daar te genieten van een uitzicht over de stad.

Website van NEMO Science Museum

Het Scheepvaartmuseum

In het Scheepvaartmuseum vind je alles wat met de zeevaart te maken heeft, van vroeger tot nu. Zo vind je er landkaarten, portretten van bekende zeevaarders, maar ook de wapens die ze vroeger aan boord hadden. Kortom, een leuk inzicht in de rijke zeevaartgeschiedenis die Nederland rijk is! Het Scheepvaartmuseum bevindt zich op 10 minuten lopen van Parking Centrum Oosterdok.

Website van het Scheepvaartmuseum

Museum het Rembrandthuis

Tijdens de Nationale Museum zal in het Museum Het Rembrandthuis een pronkstuk worden getoond: ‘portret van man met rode muts’. Dit portret is gemaakt in het atelier van Rembrandt van Rijn omstreeks 1650-1660 door een leerling van hem. Zo kun je aanschouwen wat voor bijzondere invloeden Rembrandt van Rijn had op zijn leerlingen, en wat voor prachtstukken daaruit voortkwamen.

Website van Museum Het Rembrandthuis

Naderhand in de buurt wat eten?

In de buurt van Parking Centrum Oosterdok zijn een aantal geweldige restaurants te vinden. Op uw weg terug van het museumbezoek kunt u hier uw dag compleet maken door te genieten van heerlijke gerechten.

Restaurant Scheepskameel / Restaurant Scheepskameel

Restaurant Hannekes Boom / Restaurant Hannekes Boom

Restaurant Choux / Restaurant Choux