fbpx

Let op: parking enkel bereikbaar via Prins Hendrikkade

Tot begin 2019 is de aanrijroute naar Parking Centrum Oosterdok via de Piet Heinkade afgesloten wegens verbouwingen. Onze parkeergelegenheid is daardoor alléén nog te bereiken via de route: Prins Hendrikkade – ODE brug – Oosterdoksstraat.

[Update] werkzaamheden 1 en 2 september

Tijdens de herinrichting van de Eilandenboulevard wordt ook de verzakking van de Kattenburgerbrug hersteld. Hierdoor is het autoverkeer vanaf de Prins Hendrikkade over de Kattenburgerstraat gestremd. Je kunt omrijden via de Valkenburgerstraat, Weesperstraat, Mauritskade, Zeeburgerdijk, Kattenburgerstraat en andersom. Autoverkeer komend uit de richting van de Piet Heinkade kan via de Kattenburgerstraat afslaan naar de Eilandenboulevard. Op weg naar Parking Centrum Oosterdok, neem dan de route via de S116 (IJ-tunnel).

Meer informatie vind je op de website van Gemeente Amsterdam.

Verbouwing Oosterdok

Het gebouw, waar Parking Centrum Oosterdok onderdeel van is, krijgt (net zoals de andere panden) een overkraging. Onderdeel van deze verbouwingen zijn het plaatsen van kolommen en een vernieuwde inrit naar de parking. De nieuwe entree zal twee inrij- en uitrijstroken krijgen. Ook komt er een langere hellingbaan en kunnen bewoners straks gebruik maken van een aparte inrijstrook. Met de nieuwe ingang wordt de toegankelijkheid van de parking verbeterd.

De aanrijroute vanaf de Piet Heinkade naar de Oosterdoksstraat is daarom gesloten, behalve voor het bouwverkeer. Deze werkzaamheden zullen tot begin 2019 duren.

‘De knip’, Amsterdam Centraal

Vanaf zondag 22 juli zal de Noord/Zuidlijn rijden. De gemeente start dan met volgende stap: de bouw van de nieuwe hoofdroutes naar de binnenstad. Op verschillende locaties vinden de komende tijd werkzaamheden plaats. Vanaf Damrak kun je niet meer links afslaan naar het Centraal Station. Wanneer je naar Parking Centrum Oosterdok rijdt is het belangrijk op de Prins Hendrikkade direct de rechterbaan (de busbaan) te pakken. Zo voorkom je eventuele files en vertraging.

Meer informatie over ‘de knip’ vind je hier.

Hoe kom ik bij Parking Centrum Oosterdok?

De enige aanrijroute is de komende maanden via de ingang Oosterdoksstraat bij het DoubleTree hotel. De route loopt van de Piet Heinkade – Kattenburgerstraat – Prins Hendrikkade (houdt de rechterbaan aan) – Odebrug naar de Oosterdoksstraat. Of via de IJ-tunnel naar de Prins Hendrikkade (rechterbaan aanhouden) – Odebrug Heb je een vraag naar aanleiding van de omleiding? Neem dan contact met ons op via dit formulier of Facebook.

Meer informatie over de werkzaamheden op het Oosterdokseiland.
Of bekijk hier de informerende poster.