fbpx

Actieve ondernemers parkeren een maand gratis

Parking Centrum Oosterdok geeft actieve ondernemers in het postcodegebied 1011 en 1012 een proefabonnement cadeau. De parking wil aantonen dat parkeren in de binnenstad geen pijnpunt voor ondernemers hoeft te zijn. In Parking Centrum Oosterdok parkeren namelijk niet alleen particulieren, maar ook ondernemers betaalbaar, veilig en dichtbij. Parking Centrum Oosterdok wil daarmee een bijdrage leveren aan een parkeervriendelijker imago van Amsterdam én een gunstiger vestigingsklimaat voor bedrijven.

“Parkeren in Amsterdam is onbetaalbaar. Er is nooit een parkeerplek te vinden. En Amsterdamse parkeergarages zijn onveilig.” Een greep uit de ergernissen van ondernemers in het centrum van Amsterdam. Niets is echter minder waar. In Parking Centrum Oosterdok parkeren ondernemers betaalbaar, schoon en veilig. Parking Centrum Oosterdok heeft ruim 1300 parkeerplekken beschikbaar op een toplocatie: midden in het centrum en naast Amsterdam CS. Daardoor kunnen ondernemers met een auto of bedrijven met een wagenpark zich toch in de Amsterdamse binnenstad vestigen.

Ondernemers zijn blij met Parking Centrum Oosterdok
Vanochtend viel er daarom bij actieve ondernemers in postcodegebied 1011 en 1012 een maand gratis parkeren op de mat. Diederick Vellinga, namens de eigenaar KP Investments: “Wij doen graag iets voor onze buren. En onze collega-ondernemers hebben de parking vanaf het begin onder hun klanten gepromoot.” Marcel C.B. Schonenberg, directeur Beurs van Berlage, beaamt dit. “Sinds Parking Centrum kunnen we onze bezoekers een betaalbare parkeergelegenheid bieden”. Daarom bedankt Parking Centrum Oosterdok collega-ondernemers met één maand gratis parkeren. Vellinga: “En ook na die maand hebben we de goedkoopste abonnementen van de hele binnenstad.”

Meer bedrijven naar de binnenstad
Parking Centrum Oosterdok geeft daarmee ook de lokale economie een boost. Door te hoge parkeertarieven liep Amsterdam niet alleen tienduizenden toeristen en dagjesmensen mis, maar ook bedrijven. Vellinga: “Als parkeren geen belemmering meer is, dan vestigen ondernemers zich sneller in de binnenstad. Dat betekent niet alleen meer banen voor Amsterdammers. Maar ook dat deze bedrijven, hun medewerkers én bezoekers geld uitgeven in de stad. Een win-win situatie voor de parking, de Amsterdammer én de binnenstad.”

Goedkoopste parking in centrum Amsterdam
Sinds de tariefverlaging en de invoering van een degressief prijsbeleid is Parking Centrum Oosterdok de trendsetter onder de parkeeraccommodaties. Niet alleen de uurtarieven zijn de laagste van de Amsterdam binnenstad. Parking Centrum Oosterdok staat ook bekend om de gunstige langparkeertarieven. Na vijf uur parkeren, betaalt de parkeerder tot 24 uur een vast tarief van € 45. Een dagje Amsterdam met de auto is daardoor eindelijk weer betaalbaar. Sinds september 2013 maakten parkeerders massaal gebruik van de parking. In 2014 hoopt Parking Centrum Oosterdok 400.000 parkeerders te verwelkomen.