fbpx

Parkeren tijdens koningsdag 2018

Benieuwd naar Koningsdag van dit jaar? Lees het hier! 

Op vrijdag 27 april is de binnenstad van Amsterdam zeer beperkt bereikbaar met de auto. Dat geldt ook voor de aanrijroute via de Kattenburgerstraat en de Prins Hendrikkade. Vanwege drukte wordt het verkeer vanaf de ochtend niet binnengelaten via deze route. Parkeer je auto daarom vroeg (voor 07:00 uur) of kom met het openbaar vervoer en geniet van de leukste evenementen en festivals.

Koningsdag in Amsterdam

Ieder jaar is Koningsdag in Amsterdam één groot feest. De bootjes dobberen door de grachten, alle oranje outfits worden uit de kasten gehaald, overal in de stad zijn feesten, zoals in Paradiso, in de Melkweg en het Palm Paradise bij Hannekes Boom. En er zijn natuurlijk vrijmarkten, zoals op het Artisplein en NSDM-werf.

Op zoek naar een overzicht van alle activiteiten tijdens Koningsdag 2018? Klik dan hier.

Bereikbaarheid en vervoer tijdens Koningsdag in Amsterdam

Tussen 07:00 uur en 23:30 uur is het niet mogelijk om binnen te rijden bij Parking Centrum Oosterdok. Verkeer wordt gedurende deze tijd uit de stad geweerd. Aangezien de aanrijroute via de Piet Heinkade ook is afgesloten zijn we alleen bereikbaar voor pashouders. Staat de auto voor die tijd al in Parking Centrum Oosterdok. Geen probleem. Uitrijden blijft wel gewoon mogelijk. Kom daarom vroeg of maak gebruik van het openbaar vervoer. Op de website van de NS blijf je op de hoogte van de actuele vertrektijden. De trams en bussen zullen tijdens Koningsdag omgeleid worden. Kijk voor meer informatie hierover op de website van iAmsterdam.

Meer informatie over onze voordelige parkeertarieven vind je hier.