fbpx

Tip: het Bijbels Museum in Amsterdam!

Kom alles te weten over de Bijbel en haar invloed op de Westerse cultuur bij het Bijbels Museum in Amsterdam. Dit bijzondere museum is gevestigd in het Cromhouthuis, het voormalig stadspaleis uit de Gouden Eeuw. In het Bijbels Museum ga je op een indrukwekkende ontdekkingstocht over een van de meest gelezen boeken ter wereld. Op zoek naar een plek om voordelig vlakbij het museum te parkeren? Parkeer je auto bij Parking Centrum Oosterdok, de goedkoopste parking in het centrum.

Bijbel, kunst en cultuur in het Bijbels Museum

Het Bijbels Museum is al sinds 1975 een bijzondere ontmoetingsplaats in het prachtige Cromhouthuis in Amsterdam. Je bekijkt er een uitgebreide collectie aan prenten, schilderijen en verzamelaarsobjecten die je alles vertellen over de geschiedenis en invloed van de Bijbel. In de Bijbelzaal ontdek je archeologische vondsten, zeer oude Bijbels, verzamelaarsobjecten en nog veel meer. Speciaal voor kinderen hebben ze de tentoonstelling Feest! In de stad. Hier leren ze de betekenissen van zowel christelijke feestdagen als die van andere religies. Want wat is het verschil tussen Kerstmis en Chanoeka en wat vieren we eigenlijk met Pasen?

Er is uiteraard nog veel meer te zien in het museum, zoals een model van de Tempelberg, de uitgebreide collectie aan Egyptische voorwerpen en de Tabernakel. Plan hier je bezoek aan het Bijbels Museum.

Tip: Combineer het museum met een bezoek aan de Negen Straatjes, het leukste winkelgebied van Amsterdam.

Voordelig parkeren in Parking Centrum Oosterdok

Parking Centrum Oosterdok is de grootste en goedkoopste parkeergelegenheid in de binnenstad van Amsterdam. Je parkeert de hele dag voor een vast laag tarief van slechts € 45. Wanneer je de parking uit stapt vind je aan de linkerzijde direct het OV. Stap in tram 1, 2 of 5 en stap uit bij halte Amsterdam, Rokin om bij het Bijbels Museum te komen.

Wil je de precieze parkeerprijs vooraf berekenen? Gebruik dan onze calculator.

Voor meer informatie over onze goedkope parkeertarieven klik je hier.

Tot begin 2019 zijn er werkzaamheden rondom Oosterdok. Lees voorafgaand aan je bezoek aan Amsterdam hier meer informatie over de aanrijroute naar Parking Centrum Oosterdok. .