fbpx

Tien dagen cellomuziek tijdens de Cello Biënnale in Amsterdam-Centrum

Jazz, pop, klassiek, de cello is overal in te vinden. Echte fans kunnen hun hart ophalen bij de Cello Biënnale in Amsterdam. Het cellofestival duurt 10 dagen, van 18 t/m 27 oktober 2018. Het programma is divers, maar draait toch om één ding: de cello. De hoofdlocatie voor de Cello Biënnale is het Muziekgebouw aan ’t IJ. Dat is vlak bij Parking Centrum Oosterdok waar je goedkoop de auto kan parkeren. De tweede locatie is het Bimhuis, ook dit is op loopafstand van de parking.

Van vroeg tot laat, voor jong en oud: Cello Biënnale 2018

Het goedgevulde programma van de Cello Biënnale bevat meer dan 90 concerten, workshops, voorstellingen en masterclasses. De voorstellingen worden gegeven door ensembles en orkesten uit 27 verschillende landen. Daar zitten bekendere namen bij, maar ook studenten krijgen een podium bij het cellofestival. Tijdens de biënnale is er veel te beleven voor alle leeftijden, zo is er een kinderprogramma voor kinderen vanaf 4 jaar!

Maar in die 10 dagen is meer te beleven dan alleen luisteren naar concerten. In de hal van het Muziekgebouw aan ’t IJ is een expositie van cellobouwers. Sterker nog: terplekke wordt er gewerkt aan nieuwe cello’s. Het Cellofest leert bezoekers hoe veelzijdig het muziekinstrument is. Dit onderdeel van de Cello Biënnale vindt plaats in het Bimhuis. De zestien concerten van Cellofest worden gegeven door improvisatoren, video- en performanceartiesten, sing-songwriters en nog veel meer. Het is de undergroundwereld van de cellomuziek.

Meer weten over de Cello Biënnale? Bekijk hier de officiële website.

Parkeren in Amsterdam bij Bimhuis en Muziekgebouw aan ‘t IJ

Geen noot missen van de Cello Biënnale in het Bimhuis en Muziekgebouw in Amsterdam? Rij dan met de auto naar het centrum van Amsterdam en parkeer de wagen bij Parking Centrum Oosterdok. Je loopt binnendoor in slechts enkele minuten naar de concertzalen. Van 06:00 tot 21:00 uur betaal je voor de eerste vijf uur € 1,50 per 12 minuten. Na die 5 uur tot 24 uur wordt het parkeertarief automatisch een vast bedrag van € 45. En parkeren tussen 21:00 en 06:00 is nog goedkoper: dan betaal je slechts € 6 per uur! Door werkzaamheden is er wel een andere aanrijroute naar Parking Centrum. Lees daarover hier verder.

Al precies weten wat je betaalt voor het parkeren bij Parking Centrum Oosterdok? Bereken je parkeerprijs dan vooraf online met onze handige calculator!

Meer informatie over onze voordelige parkeertarieven vind je hier.