fbpx

Parkeren tijdens IDFA 2018 in Amsterdam

Ieder jaar verandert Amsterdam in november in het Walhalla voor liefhebbers van documentaires tijdens het International Documentary Filmfestival Amsterdam. Dit jaar vindt IDFA plaats van 14 t/m 25 november. Door de hele stad, van Rembrandtplein tot diep in Amsterdam-West, zijn er premières, competities, films van debutanten en gevestigde regisseurs voor alle leeftijden te zien in filmhuizen, bioscopen en podia. Overweeg je met de auto naar IDFA te gaan? Parkeren in het centrum van Amsterdam is goedkoper en eenvoudiger dan je zou denken. Bij Parking Centrum Oosterdok parkeer je namelijk voordelig en centraal naast het Centraal Station.

Grootste documentairefestival ter wereld: IDFA

Het International Documentary Filmfestival Amsterdam is er voor iedereen die even geen zin heeft in het massavermaak. Het filmfestival biedt een plek die het publiek en professionals uit de branche inspireert met een groot aanbod aan documentaire van hoge kwaliteit. IDFA is het grootste documentairefilmfestival ter wereld en toont ook dit jaar spraakmakende en nieuwe (inter)nationale documentaires. Er zijn meer dan 300 documentaires te zien die je een unieke kijk geven op de wereld. Je wordt meegenomen van de armste naar de rijkste plekken en je wordtde bekende en onbekende verhalen getoond. De onderwerpen zijn ontzettend divers, maar zetten allemaal aan tot denken. Naast het filmprogramma zijn er dan ook discussies, bijvoorbeeld tijdens Q&A’s.

IDFA vindt plaats door de hele stad, op zowel grote als kleine plekken. Enkele voorbeelden van locaties zijn: Pathé Tuschinski, De Munt, EYE, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond, Carré, Tolhuistuin, De Kleine Komedie en DeLaMar Theater. Ook zijn er bijzondere voorstellingen, zoals in Skatepark NOORD (aanrader!). Het festivalhart is ook dit jaar in Café de Jaren.

Benieuwd naar het complete programma, tickets en locaties? Klik hier dan door naar de website van IDFA.

Goedkoop parkeren in Amsterdam tijdens IDFA 2018

Parking Centrum Oosterdok is de grootste en goedkoopste parking in de binnenstad van Amsterdam. Met meer dan 1.300 plaatsen is er altijd wel een parkeerplek te vinden en is reserveren dus niet nodig. De parking ligt op het Oosterdokseiland, naast het Centraal Station. De meeste festivallocaties van IDFA liggen op loopafstand, maar wanneer je bijvoorbeeld naar Amsterdam-West of Zuidoost moet, kun je eenvoudig het openbaar vervoer pakken dat om de hoek vertrekt. Wanneer je naar meerdere films gaat, parkeer je met het dagtarief voor slechts € 45. Kom je pas later in de avond? Dan betaal je met het Night Time Tarief zelfs maar 6. Bereken je prijs vooraf met de online calculator, dan zie je direct welk gunstige tarief voor jou van toepassing is.

Blijf op de hoogte van de leukste activiteiten in Amsterdam en volg onze Facebookpagina.

Door werkzaamheden is er momenteel een andere aanrijroute. Lees hier verder voor meer informatie.