fbpx

Foto-expositie: Melange in de OBA Oosterdok

De komende weken bezoek je in de OBA de foto-expositie Melange. Deze tentoonstelling bestaat uit drie bijzondere series van kunstfotograaf Ajamu en kunstenaar Pato Hebert. Met de treffende zwart-witportretten van Ajamu en fotoprojecten van Hebert, is de expositie een prachtige dialoog tussen twee kunstenaars die zich inzetten voor een sociaal rechtvaardige samenleving. Bezoek je Melange en kom je met de auto naar Amsterdam? Parkeer dan om de hoek van OBA Oosterdok bij Parking Centrum Oosterdok.

Viering veertigjarig bestaan ILHIA LGBT Heritage

De foto-expositie Melange behoort tot een tentoonstellingenreeks die speciaal is opgezet voor het veertigjarige bestaan van ILHIA LGBT Heritage. Deze instelling documenteert de geschiedenis van de LGBTI-gemeenschap en doet dat aan de hand van verschillende kunstuitingen, waaronder fotografie. In de tentoonstelling Melange zie je een deel van de doorlopende dialoog tussen Ajamu en Pato Hebert. De samenwerking begon in 2016, toen Ajamu als curator in residence werkte bij Visual AIDS in New York. En ging verder door een reeks gesprekken en tentoonstelling van Ajamu’s werk op het online platform ArtsEverywhere. Melange is een selectie van het werk dat de kunstenaars in deze tijd gemaakt hebben en bestaat uit drie series die in OBA Oosterdok te bekijken zijn. De bijzondere foto-expositie is het debuut van de fotografen in Amsterdam en werden voor het eerst getoond tijdens de tweeëntwintigste internationale aidsconferentie die van 23 tot 27 juli plaatsvond in RAI Amsterdam.

Levendige portretten in Portraits and Praxis

In Portraits and Praxis zie je de levendige portretten die Ajamu maakte tijdens 10 Years Bold: een programma opgezet door het Global Forum on MSM & HIV en het voormalig MSMGF (tegenwoordig het MPact) voor activisten tijdens een conferentie in Durban. Ajamu ging daar in gesprek met cultuurproducenten, activisten en anderen uit Afrika en het ‘Mondiale Zuiden’ en portretteerde ze in een pop-up portretstudio.

Delegates: een conceptuele fotoreeks gemaakt tijdens de internationale aidsconferentie

In Delegates zie je een serie conceptuele beelden die telkens in ontwikkeling is. Hebert voegt hiermee toe aan Portraits and Praxis met een eigen fotoreeks waarin deelnemers aan de aidsconferentie in Durban op een vloeiende manier vastgelegd worden. Hebert is zelf al tien jaar deelnemer aan de conferentie. De getoonde selectie van dit werk uit Durban is de vijfde in de reeks in de serie.

Ataqueridas, een intieme fotoreeks

Ataqueridas is Heberts documentatie van house- en dansevenement Ataque in Saõ Paulo, Brazilië. In opdracht van Queer City legde de kunstenaar het bijzondere evenement vast. De intieme fotoserie toont de veerkracht, dynamiek, creatieve concurrentie en liefde van een queer vriendengroep tijdens een danswedstrijd.

Parkeren vlakbij de OBA

Benieuwd naar de prachtige foto’s van Ajamu en Pato Hebert in Melange? Parkeer je auto dan om de hoek bij Parking Centrum Oosterdok. Je parkeert bij ons al tegen het lage dagtarief van € 45 en loopt in een mum van tijd naar de leukste musea, mooiste bezienswaardigheden en beste restaurants in Amsterdam-Centrum. Wil je bij het uitrijden niet voor verrassingen staan? Bereken je parkeerprijs dan vooraf online met onze handige calculator!.

Meer weten over onze voordelige parkeertarieven? Lees hier verder.