fbpx

Parking Centrum Oosterdok blijft 50 kilometerzone

Op 8 december 2023 was het zover: de maximale snelheid binnen de Ring van Amsterdam ging van 50 km/u naar 30 km/u. De snelheidsbeperking binnen de Ring geldt voor 80% van de straten en moet tot minder geluidsoverlast en minder verkeersongelukken leiden.

Op een aantal wegen blijft de snelheid 50 km/u of hoger

Ook de Oosterdoksstraat, de aanrijroute en ingang van Parking Centrum Oosterdok, blijft een 50 kilometerzone. Hier is de maximumsnelheid van 50 km/u nog wel een passende uitzondering vanwege het gebruik en inrichting van de omgeving. Dit is dan ook goed nieuws voor alle bezoekers van Parking Centrum Oosterdok, de garage blijft binnen 8 minuten bereikbaar vanuit de Ring.

Minder goed nieuws en alternatieven voor iedereen die normaal gesproken in hartje Amsterdam parkeert.

Door de nieuwe snelheidsregels zal de reistijd stijgen en daarmee ook de kosten. Hetzelfde geldt voor een ritje met de taxi. Deze duren langer en worden duurder. Parkeer je auto daarom bij Parking Centrum Oosterdok, de goedkoopste en snelst bereikbare parkeergarage van hartje Amsterdam. De garage is direct gelegen naast Amsterdam Centraal Station, en vanuit de garage kun je dan ook gebruik maken van iedere vorm van openbaar vervoer. Lopend ben je op minder dan 15 minuten op de Dam. Zo krijg je én meer beweging en vermijd je de dagelijkse Bijenkorf-file.

Op de kaart hieronder zie je waar je hoe hard mag rijden in het centrum van Amsterdam.

Bron: RTL Nieuws