fbpx

Pride walk 2021

Wil jij meedoen aan de jaarlijkse demonstratie voor gelijke rechten voor de wereldwijde regenboogcommunity? Dat kan! Op zaterdag 7 augustus vindt de Pride Walk plaats met een aangepaste route, met als laatste bestemming het Centraal Station. Als je met de auto naar Amsterdam komt parkeer je eenvoudig naar het Centraal Station, bij Parking Centrum Oosterdok. 

Pride Amsterdam is in volle gang en bestaat dit jaar 25 jaar. Het merendeel van de feesten kan helaas niet op gewenste wijze doorgaan. Het bestuur van Pride Amsterdam heeft daarom besloten de grote feestelijke viering van het 25-jarig jubileum, net als de botenparade, door te schuiven naar 2022. De Pride Walk gaat wel door en vindt plaats op zaterdag 7 augustus vanaf 12.00 uur. De route is anders dan voorgaande jaren! Niet vanaf het Homomonument maar vanaf Martin Luther Kingpark. In het park is er voldoende ruimte om afstand te bewaren.

Programma:
12:00 – 14:00 Demonstratie Martin Luther Kingpark
14:00 – 16:00 Pride Walk

Route: 
Martin Luther Kingpark, Rijnstraat, van Woustraat, Frederiksplein, Utrechtsestraat, Rembrandtplein, Reguliersbreestraat, Rokin, Damrak naar Centraal Station.

Kijk voor meer informatie op de website van Pride Amsterdam.

Parkeer eenvoudig bij Centraal Station

Wil je meedoen aan de pride walk en kom je met de auto naar Amsterdam? Parkeer dan bij Parking Centrum Oosterdok, naast het Centraal Station. Reserveer je parkeerplek en betaal €25,- voor de hele dag parkeren (voor een verblijf tussen 6 en 24 uur). Vanaf het Centraal Station neem je metro 51, 53, of 54 naar het Amstelstation, vanwaar je in 10 minuten naar het Martin Luther Kingpark loopt.