fbpx

Halvering van zoekverkeer door slim reserveren levert milieuwinst op voor Amsterdam

Door online een parkeerplek te reserveren, betalen bezoekers aan Amsterdam bij Parking Centrum Oosterdok een ongekend laag tarief vanaf € 5,00 per dag. Dit lage tarief is niet alleen gunstig voor de portemonnee, het helpt autoverkeer in de stad te verminderen. Door van te voren een parkeerplaats te reserveren, duurt de zoektocht naar een parkeerplek beduidend korter. Onderzoek laat zien dat hierdoor een daling van het zoekverkeer van 50% mogelijk is. Dat leidt tot fors minder verkeer op straat, en daardoor minder emissies zoals fijnstof, CO2 en stikstof.

Parkeerplek reserveren in Amsterdam

Jaarlijks bezoeken miljoenen mensen de Nederlandse hoofdstad. Bezoekersaantallen stijgen nog steeds elk jaar. Met een royaal aanbod aan musea, restaurants, bioscopen en festivals is Amsterdam een culturele hotspot. Voor automobilisten staat Amsterdam bekend als een dure parkeerstad waar het vaak lastig is om een goede parkeerplek in het centrum te bemachtigen. Straatparkeren in het centrum komt vaak neer op € 7,50 per uur en ook in een parkeergarage is een bedrag van € 68 per dag heel gebruikelijk. Parking Centrum Oosterdok brengt hier verandering in met een buitengewoon laag dagtarief voor parkeerders die op tijd online reserveren.

Minder milieu-belasting

“Parkeren in Amsterdam en high end service hoeven niet duur te zijn. Parkeerders bij Parking Centrum Oosterdok zijn verzekerd van een parkeerplek zonder zoeken of wachtrijen, tegen een heel aantrekkelijke prijs. Bijkomstig effect is dat er minder auto’s op straat rondrijden. Daar dragen wij graag aan bij.”, aldus Jeroen Galle, projectdirecteur ODE namens BPD. Als het om parkeerbeleid gaat is het lastig om duurzaamheidseffecten aan te tonen, zo blijkt uit een factsheet Parkeerbeleid van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, maar feit is dat de emissies die worden gemeten bij het zoeken naar een parkeerplek worden gehalveerd door de mogelijkheid om online een parkeerplaats te reserveren.

Online reserveren

Het reserveren verloopt eenvoudig via onze website. Via de reserveringsmodule wordt een dag geselecteerd en is te zien voor welk tarief er een parkeerplek beschikbaar is. Betalen is makkelijk en veilig met iDeal of Creditcard. Na het reserveren wordt een bevestigingse-mail verstuurd en bij binnenkomst van de parking, opent de slagboom automatisch.