fbpx

Lentesneeuw tijdens het Springsnow Festival

Ieder jaar bezorgt de bloesem van de iep het centrum van Amsterdam een witte deken aan natuurlijke confetti; lentesneeuw. Amsterdam viert dit fenomeen én de lente zelf met het ‘Springsnow Festival. Vanaf 21 april is de lentesneeuw te zien langs de iepenroute; een 8 kilometer lange wandel- en fietsroute van het ‘iepen arboretum’ in Amsterdam Noord tot aan de Hortus Botanicus. 

De Iepenroute

Al eeuwenlang bepaalt de iep het stadsaanzicht in Amsterdam. Met zo’n 75.000 stuks is er geen plek op de wereld waar je meer iepen vindt. De route start in het ‘iepen arboretum’ in Amsterdam Noord (niet ver van het Eye Filmmuseum vandaan) en loopt via het oostelijke deel van het centrum naar de Hortus Botanicus, een van de oudste botanische tuinen ter wereld. De route is de perfecte manier om de bloeiende hoofdstad te ontdekken. Kijk voor meer informatie over het iepenfestival, pop-up events en de route op de website van Springsnow Festival.

parkeren in het centrum van amsterdam

Kom je met de auto naar Amsterdam? Parkeer goedkoop bij Parking Centrum Oosterdok naast het Amsterdam Centraal. Onze parkeergarage zit om de hoek en is de goedkoopste van Amsterdam. Parkeer zonder reserveren voor een vast laag tarief in hartje Amsterdam. Je betaalt maximaal € 45,- voor 24 uur parkeren.