fbpx

Budgetparkeren hoofdstad in trek

Parking Centrum Oosterdok verwelkomde 24 oktober de 10.000ste 10euro parkeerder. Parking Centrum geeft de binnenstad daarmee een flinke economische impuls. Want bezoekers blijven vaker lekker lang in de stad. Of durven een dagje Amsterdam met de auto überhaupt weer aan. De Telegraaf* besteedde ook aandacht aan het succes:”Budgetparkeren hoofdstad in trek” (landelijk) en “Parkeren voor € 45 succes” (Amsterdam editie).

Amsterdam niet meer de duurste

Amsterdam was tot september 2013 de duurste parkeerstad van Nederland. Totdat Parking Centrum de parkeertarieven verlaagde en de parkeerwereld op zijn kop zette. De Telegraaf en het Parool spraken zelfs van een parkeerprijzenoorlog. De parking werd in één klap de goedkoopste van de binnenstad. De grootste verrassing bleek het degressieve prijsbeleid. Parkeer je in Parking Centrum langer dan vijf uur, dan springt de parkeermeter terug naar een vaste prijs van € 45,- voor 24 uur parkeren.

10.000 keer extra lang in de stad

En wat blijkt. Parkeerders maken daar massaal gebruik van. 24 oktober verwelkomde Parking Centrum de 10.000ste langparkeerder. Dat mag gevierd worden! De 10.000ste langparkeerder werd daarom op feestelijke wijze ontvangen.

Parkeerders blij, ondernemers blij

Ook de ondernemers in het centrum van Amsterdam juichen het initiatief toe. “De afgelopen jaren liep de binnenstad door te hoge parkeertarieven tienduizenden toeristen, dagjesmensen, vrienden van bewoners en klanten van Amsterdamse bedrijven mis,” aldus Diederick Vellinga namens O.O.A. CV (Oosterdokseiland Ontwikkeling Amsterdam). Ook de Beurs van Berlage is enthousiast. “Parkeren in de binnenstad was zo goed als onbetaalbaar geworden. Parking Centrum ligt op nog geen tien minuten lopen van De Beurs. We kunnen onze honderdduizenden bezoekers nu eindelijk een betaalbaar alternatief bieden”, aldus Marcel C.B. Schonenberg, algemeen directeur Beurs van Berlage.

Parkeersurprise

Reden voor een feestje dus. Met de feestdagen in aantocht heeft InPublic – beheerder van Parking Centrum –daarom een Sinterklaassurprise in petto. Friso Hylkema van InPublic: “Het blijft nog even een verrassing, maar verwacht een ware abonnementsvoordeelmaand. Sinterklaascadeautjes, kerstaankopen, avondjes uit en familiebezoek. De decembermaand is traditioneel een dure maand. Maar één ding is zeker, aan de parkeerkosten zal het deze feestdagen zeker niet te liggen.”

Meer informatie? Stuur een email naar anne@roos-vandewerk.nl.

* In De Telegraaf stond het uurtarief dat van 0-5 uur geldt, verkeerd vermeld. Er stond een uurtarief van €1,20 per 20 minuten. Dit moet zijn: €1,50 per 20 minuten.