fbpx

Tips zomervakantie 2016: met de kinderen

De zomervakantie staat alweer voor de deur. Dat betekent dat het weer tijd is om leuke dingen te gaan doen! In Amsterdam is veel te beleven tijdens de vakantieperiode. Er is genoeg te doen voor het hele gezin!

Goedkoop parkeren in Amsterdam Centrum

Wanneer je met het hele gezin naar Amsterdam komt, is het wel zo praktisch om met de auto te gaan. Amsterdam heeft het imago een dure parkeerstad te zijn. Maar bij Parking Centrum Oosterdok parkeer je voordelig de hele dag in het centrum van Amsterdam. Vanuit uitgang C loop je direct het centrum in of pak je het OV. Wanneer je langer dan 5 en korter dan 24 uur lang parkeert, betaal je slechts € 45. Je betaalt slechts 6!

Tip! Kom voor 11:00 om wachttijd te voorkomen.

Lees alles over de voordelige tarieven.

Naar Amsterdam met het hele gezin

Geen zin om thuis te zitten tijdens die heerlijke zomervakantie? Kom dan naar Amsterdam! Er wordt gedurende de hele zomervakantie veel georganiseerd voor het hele gezin.

Familiewerkplaats in NEMO

Zo kun je bij NEMO Science Museum meedoen met de workshop over het onderwerp ‘energie’. Maar er is op de familiewerkplaats nog meer te beleven. Ga racen met een ballonwagen, leer hoe een magneet eigenlijk werkt of doe proefjes met warmte-energie. Nemo Science Museum is een van de leukste musea om met het hele gezin naartoe te gaan.

Meer informatie over NEMO.

Walvisweken in het Scheepvaartmuseum

In het Scheepvaartmuseum worden van 9 juli t’m 28 augustus de Walvisweken georganiseerd. Tijdens deze weken kun je alles te weten komen over de relatie tussen mens en walvis. Ook leer je wat het belang is van een schone oceaan. De Walvisweken zijn een initiatief van het Wereld Natuur Fonds, Museum in ’t Houten Huis, Ecomaren en natuurlijk het Scheepvaartmuseum.

Meer weten over het Scheepvaartmuseum.

Het Junior Grachtenfestival

Het Grachtenfestival is een bekend festival in Amsterdam. Maar ken je ook het Junior Grachtenfestival? Van 12 t/m 21 augustus kunnen kinderen tot 12 jaar deelnemen aan allerlei leuke, muzikale activiteiten in de stad. Met de verschillende programma’s kommen kinderen in aanraking met klassieke muziek.

Meer informatie over het Grachtenfestival en het Junior Grachtenfestival.

De Parade

Natuurlijk komt ook dit jaar De Parade weer naar Amsterdam. Van 12 t/m 28 augustus vindt je het culturele festival in het Martin Luther King Park. Tijdens De Parade is er van alles te beleven voor jong en oud. Het is een van de leukste en gezelligste festivals van het jaar.

Meer informatie over De Parade in Amsterdam.

Naar de film

En als het weer niet mee zit, kun je altijd nog naar de film. Pathé organiseert deze zomer Pathé Kids Zomerbios. Een kinderkaartje kost slechts €5,00 en je krijgt er ook nog een verrassing bij. Finding Dory, Ice Age of de GVR, de films zijn allemaal een aanrader.

Meer informatie over naar de film in Amsterdam.