fbpx

Pluk de lente tijdens het Tulp Festival in Amsterdam

Vier de lente tijdens het Tulp Festival in Amsterdam. Op maar liefst 85 locaties in de hoofdstad kun je de mooiste tulpen zien bloeien. Het festival is een initiatief van tuinontwerper Saskia Albrecht en is in het leven geroepen om stadsbewoners, bedrijven en bezoekers met elkaar te verbinden.

Op ontdekkingstocht in Amsterdam

Het Tulp Festival vindt van 31 maart t/m 30 april 2018 plaats op verschillende locaties in Amsterdam. Het festival is een heuse ontdekkingstocht door de stad en voert je langs maar liefst 85 plekken in heel Amsterdam. Veel van deze locaties zijn openbare ruimtes, maar sommige tulpen zijn geplant in de tuinen van musea of andere culturele instellingen. Om deze te kunnen zien moet je een toegangskaartje kopen voor het betreffende museum.

De stad is al sinds oktober bezig met de voorbereidingen voor het festival. Zo planten bedrijven, scholieren, winkeliers, hotels, musea en stadsdelen tijdens de Tulpen Plantdag de bollen, zodat we deze maand kunnen genieten van een kleurrijke route door de stad. Het initiatief voor het festival komt van tuinontwerper Saskia Albrecht. Zij wilde de tulp weer graag terugzien in het Amsterdamse straatbeeld en bedacht dat het planten en bezoeken van de vrolijke bloemen de vele bedrijven, bewoners, stadsdelen en bezoekers van onze hoofdstad bij elkaar zou brengen. Het motto van het festival is dan ook “voor iedere Amsterdammer een tulp.”

Klik hier voor de locaties en meer informatie over het Tulp Festival Amsterdam.

Voordelig parkeren in het centrum van Amsterdam!

Parkeer je auto middenin het centrum bij Parking Centrum Oosterdok. Onze parkeergelegenheid is de goedkoopste in de binnenstad van Amsterdam en bevindt zich vlakbij veel locaties van het Tulp Festival 2018. Je parkeert je auto de hele dag voor maar € 45. Als je de parkeergelegenheid ’s avonds pas inrijdt betaal je het voordelige Night Time Tarief van slechts € 6.

Let op! Wegens werkzaamheden is de route naar Parking Centrum Oosterdok via de Piet Heinkade gesloten. Je kunt de parkeergelegenheid binnenrijden via de Prins Hendrikkade. Meer informatie over de omleiding vind je hier.

Nieuw! Bereken je parkeerprijs direct online.

Hier vind je al onze voordelige parkeertarieven.